Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Политическият феминизъм съсипа финала на Ю Ес Оупън.

Великата тенис шампионка Серина Уилямс се превърна в карикатура на Хилари Клинтън. Хилари и до днес се скита по света и обяснява, че е загубила от Тръмп заради сексизма на белите мъже в САЩ. Те били шовинисти, мъжки прасета и не можели да допуснат жена да стане президент. На финала на Ю Ес Оупън Серина изигра точно същата сцена - щом усети, че ще яде пердах от едно 20-годишно девойче, тя изкара съдията сексист, мъжки шовинист, лъжец и крадец (откраднал й един гейм).

Дори и да нямате никакво отношение към тениса, този тъп скандал заслужава особено внимание – защото сексизмът е моден политически етикет и в момента се използва с пълна сила в САЩ, за да отклони избирателите от истинските им интереси. Нещо повече, правят се огромни усилия сексисткото нахъсване да се наложи и в Европа, а в частност – и у нас. И това има пряка връзка със спора за Истанбулската конвенция. Има традиционни разбирания, подчинени на здравия смисъл и народния опит. Има и постмодерни опорни точки, които се вменяват на елита ни от чужбина. Целта е да се изпокара нацията, за да изчезне като единен субект.

Но да се върнем на самия тенис скандал. В първия сет Наоми Осака печели с 6:2. Което ще рече – тя бие Серина като маче о дирек. Във втория сет Серина взема първия гейм, във втория гейм Осака води с 40:15. Серина кипи вътрешно и търси повод да срине концентрацията на Осака. В този момент съдията забелязва, че треньорът на Серина, Патрик Муратоглу, й дава сигнал от трибуните да мине по-напред и да взема по-рано топката (коучинг). И точно както изисква правилникът, отсъжда нарушение на правило (code violation) и предупреждение. Това означава, че при следващо нарушение ще се отнеме точка. В този момент Серина се развиква, че не е имало никакъв "коучинг" и че тя никога през живота се не е мамела, че никога не лъже и това на нищо не прилича.

Лично аз не вярвам на човек, който твърди, че никога в живота си не е лъгал.

Тия най-много лъжат. Истината е, че Серина е най-голямата скандалджийка в женския тенис, а може би и в тениса въобще. За разлика от другите кавгаджии, тя редовно използва лични обиди и заплахи. Който го е играл, той знае, че поне в 50 на сто от случаите скандалът се прави нарочно, за да се срине концентрацията на противника.

Няма да се спирам на развитието на скандала и трите наказания, важното е, че те до едно бяха безспорни. Това й бе обяснено и от съдията на стола, и от съдията на турнира, и от супервайзера от тенис федерацията, които бяха повикани на корта. Нещо повече, самият й треньор призна че й е давал напътствия (коучвал) от трибуната, за което тя получи първото наказание. По-късно организаторите глобиха Серина със 17 хиляди долара и твърдо застанаха зад съдията.

Но вместо да се извини, на пресконференцията Серина вдигна визата: “Аз съм тук, за да се боря за правата на жените, за женското равенство и за всякакви други неща!”

Демек жените трябва да имат правото да не спазват правилата, с които те сами са се съгласили, когато излизат на корта? За да спечелят милиони! Между другото, в миналото мъжете в тениса имаха по-високи наградни фондове поради простата причина, че спонсорите ги предпочитат. Там рекламите имат много по-голям ефект. Със сигурност Федерер привлича 10 пъти повече клиентки на Найки, отколкото Серина. Но след дълги битки и спорове тенис федерацията клекна и изравни наградните фондове. Въпреки че в турнирите от големия шлем мъжете играят 3 от 5 сета, а жените – 2 от 3.

Оттук нататък, какво още равенство е нужно? Неравенството е в това, че за същото нарушение – скандали на корта - на мъжете се прощавало, а на жените – не? Това е крайно съмнително твърдение.

Добре си спомням, че легендарният скандалджия Джон Макенроу редовно получаваше всякакви наказания, включително изхвърляне от турнира. Но той не наричаше съдията с обидни думи, както редовно прави Серина. Освен това един мъж не прави скандал при третото нарушение, когато могат да му отнемат цял гейм.

Серина гарантирано знае тази тънкост, но целта й бе друга – тя си търсеше оправдание за загубата и повод да се изкара боец за социални права. Подобна на Хилари.

Боец за социални права?

Твърди се, че богатството й е някъде към 200 милиона долара и продължава бързо да расте. Само от този загубен мач тя взема някъде към 1,8 милиона. Истината е, че тази пишман феминистка отне правото на младата Наоми Осака да се радва на победата си, на най-вълнуващото и мечтано постижение в живота си. Момичето се разплака по време на награждаването, защото тълпата я освиркваше. Поплака и на пресконференцията. Тя също е жена, нали така?

Истината е, че Серина е най-привилегированата жена в тениса. Разрешава й се да използва лекарства, заради които на другите им отнемат правата. Понякога отказва да дава допинг проби не с месеци, а с години. Външният й вид показва, че е много вероятно да използва стероиди. Но тенисът се командва от американския тенис елит, а тя е неговата свещена крава, национален герой, а може би и бъдещ сенатор. Защо не и президент?

Черна жена президент - това ще спаси Америка. Когато си хем много богат, хем искаш да минеш за социален борец, каква кауза да прегърнеш? Някак си не върви да се запишеш при тези, които се борят за по-големи заплати. И тук идва на помощ целият арсенал от т.нар. „политика на идентичностите" – ултрафеминизъм, джендъризъм, антирасизъм, антинесъществуващ фашизъм и така нататък.

Сестрите Уилямс отдавна си го мерят с мъжете. На Острелиън оупън през 1998 г. те обявиха, че могат да бият всеки тенисист, който е над № 200 в ранглистата. Отзова се германецът Карстен Брааш, тогава № 203. Сутринта той игра голф, после изпи две бири, изпуши десетина цигари и победи Серина с 6:1 и Винъс с 6:2. След мача каза, че нарочно е играл като № 600, за да бъде играта по-интересна. Утешителните геймове им дал, защото е кавалер.

Защо изобщо съществува дамски "голям спорт" с големите пари? Защото е защитен от мъжката конкуренция. Ако двата пола се изравнят и започнат да се състезават помежду си, в големия спорт няма да остане нито една жена.

Затова ние, мъжете, създаваме специални привилегировани условия за нашите прекрасни дами. Но ако те успеят да разрушат своята красива стъклена кула, към което се ги повели такива като Серина - какво ще правят тогава?