Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майката на Христо Стоичков е добре и дори се готви да отиде на почивка. Леля Пенка, както я знаят в цяла Пловдивска област, е прибрала реколтата от чушки и домати и поради тази причина е побързала да си организира тридневен отдих.

Преди няколко дни се появиха информации, че Пенка Стоичкова е закъсала сериозно със здравето и това е принудило носителя на Златната топка спешно да се прибере в България. Всъщност слуховете тръгнаха от футболната ни легенда Стилиян Петров, който беше поканил Камата за благотворителен мач в Глазгоу, с който да се съберат средства за борба с рака. Ицо откликна на молбата и участва в благотворителната среща с участието на футболни легенди от близкото и по-далечното минало. Веднага след мача обаче той заявил, че трябва да тръгва за България, защото майка му е закъсала със здравето.

"Точно се канехме да говорим сериозно с Христо, защото не помръдна цял мач, и той си тръгна", заяви Стилиян пред "Дейли Рекърд" и после съобщи каква е била причината за неговото спешно отпътуване.

В действителност Стоичков наистина си е бил в България, но връщането му няма нищо общо със здравето на леля Пенка. Тя е в отлична форма и поддържа бойния дух, с който е известна не само в селото й Ясно поле, но и в цялата област.

НА ТЕРЕНА: Според Стилиян бате му Ицо се разхождал по терена, но пак участва в изработването на единия от головете.
НА ТЕРЕНА: Според Стилиян бате му Ицо се разхождал по терена, но пак участва в изработването на единия от головете.

Пенка Стоичкова съвсем не е от възрастните жени, които предпочитат да седят пред телевизора и да се оплакват от болежките на старостта. Тя съвсем сама се грижи за огромна градина, в която отглежда всички необходими зеленчуци за изработването на зимнина. Но това съвсем не е основното й занимание.

Майката на Христо, Цанко и сестра им Петя Стоичкови участва в управлението на футболния клуб на Ясно поле. Тя се води почетен президент и не пропуска мач на отбора, като дори си осигурява транспорт, за да гледа и гостуванията на храбрия селски тим.

Но и това не е всичко, както се казва в онази реклама. Леля Пенка е фен и на други видове спорт и често посещава различни зали в Пловдивска област, за да гледа по-значимите състезания. В селото си тя наглежда и момичетата от хора, които редовно й показват бележниците си и стават жертви на строго мъмрене, ако са наредили тройки и четворки.