Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Близо 5000 се събраха в местността "Копривките" край Пловдив
Близо 5000 се събраха в местността "Копривките" край Пловдив

"БСП да стане обединител на всички политически сили в лявото пространство и реален изразител на интереси на хората!". За това настоя лидерът на социалистите в Пловдивска област Георги Гергов от трибуната на традиционния деветосептемврийски събор в местността "Копривките", известен като Малката Бузлуджа. Там се стекоха над 5 000 членове и симпатизанти на партията. "Само заедно имаме шанс да победим", посочи Гергов и призова да се сложи край на вътрешното разделение. Той не скри, че в БСП има противоречия, които не водят до покачване на доверието в партията. "Безобразията в държавата могат да бъдат спрени единствено от партията на народа, каквато е БСП", подчерта Гергов. По думите му структурата на социалистите в Пловдив област продължава да бъде все така сплотена и мобилизирана, а подмладяването в ръководните позиции е факт. "Ние сме организацията, която изнася кампании и печели избори", припомни Гергов и заяви, че всеки един социалист от Кърнаре до Лъки и от Първомай до Кричим заслужава уважението на националното ръководство. "Нашата партия е такава, че не може да бъде управлявана еднолично. Тя не може да бъде мачкана или узурпирана", акцентира Гергов, визирайки колективния механизъм за вземане на решения БСП.

Към участниците в събора се обърна и председателят на градската структура в Пловдив Красимир Трифонов. Той изтъкна, че паметта на хилядите загинали в антифашистката съпротива няма бъде забравена. Отговорността към миналото и бъдещето изисква смяна на сегашното управление, каза Трифонов и поиска оставката на кабинета.

Най-младият депутат в 44-ия парламент Теодора Халачева на свой ред също настоя да се сложи край на порочния управленски модел, който прогонва младите от България и ги превръща в невъзвръщенци. Тя апелира към своите връстници да се запознаят с визията за България на БСП, защото по думите й в документа ще намерят надежда. Народният представител Георги Търновалийски посочи, че за България е необходима "икономика с активна роля на държавата и високоефективна индустрия".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати поздравителен адрес до организаторите и участниците в днешното събитие. На събитието не присъства нито един член на Изпълнителното бюро на партията.

Гергов сред съпартийци на Малката Бузлуджа
Гергов сред съпартийци на Малката Бузлуджа