Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Страстите са нажежени до бяло, няма и следа от добрия тон в началото. Кубрат Пулев и Хюи Фюри едва не стигнаха до бой на последната си съвместна изява преди мача им в София на 27 октомври в зала "Арена Армеец". Сблъсъкът им се очаква с голям интерес в целия свят. Залогът е огромен. Победителят отново ще засили позициите си на претендент за световната титла на машината Антъни Джошуа.

Това със сигурност ще е най-сериозният мач на Кубрат Пулев от сблъсъка му с Кличко насам. След това Кобрата мина лесно през няколко непретенциозни съперници, но Фюри е съвсем друга работа. Шампионът на Великобритания е на 23 години и имаше 20 поредни победи преди да загуби по точки от Джоузеф Паркър преди една година. Тогава много специалисти се усъмниха в победата на Паркър и обявиха Фюри за истинския победител.

Сега братовчедът на Тайсън Фюри се готви да се върне по пътя на победата и поне според неговите думи не се притеснява, че ще се боксира с Кубрат пред българската публика.

"Пулев е просто стъпало преди мача ми с Антъни Джошуа. Той е сериозен противник, но не ме притеснява. Знам как да го победя", категоричен беше Фюри по време на съвместната пресконференция с Кобрата. На нея двамата започнаха да се надприказват и от дума на дума за една бройка да се хванат за гушите. До размяна на удари не се стигна, но напрежението с нож да го режеш. Което е идеално за феновете на бокса, които ще имат шанса да видят на живо мегасблъсъка.

Точно в този мач си заслужава да бъде гледан в залата. Пулев също изглежда бесен от перченето на Фюри и се закани да го прати на земята още преди да е дошъл 12-ият рунд.

"Фюри, ще трябва да ме убиеш, за да си тръгнеш с победата от София. Той казва, че е бъдещето в световния бокс. Може и така да е, но първо ще трябва да мине през мен. А това просто няма как да се случи", категоричен е Кубрат. Думите му със сигурност направиха впечатление на публиката и никой не бива да има съмнение, че "Арена Армеец" ще се напълни на 27 октомври.

Още повече че организаторите на мача сюрпризираха приятно феновете на бокса с ниски цени на билетите. Най-евтините пропуски струват 20 лева бройката, а най-скъпите - 300. Предвижда се, ако мачът завърши наравно, двамата да играят реванш.

Но този изход на сблъсъка е малко вероятен. И двамата бойци излизат единствено и само за победа. Ще има тежки удари, ще има кръв, световният професионален бокс ще превземе София.