Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ОТДОЛУ НА ГОРЕ: Шампионите от Ловеч са трети в ранг листата на яловите легионери.
ОТДОЛУ НА ГОРЕ: Шампионите от Ловеч са трети в ранг листата на яловите легионери.
НАЙ-ЯЛОВИТЕ чужди играчи са в пловдивския "Локомотив". Това се вижда ясно в края на полусезона, в който 14-те легионери на "юветата" са вкарали едва 9 гола. Това прави една трета от всички попадения в 15 мача. Средно на всеки от наемниците се падат 0,64 гола.

В обратната класация втората позиция е за отбора на Красимир Балъков. Втора поредна година "акулите" имат най-много чужденци, 15 от тях са реализирали 12 гола (средно по 0,8). Справката с класирането показва, че за 1434 мин. на терена, нито един българин от този тим не е успял да реализира дори един гол.

Изглежда парадоксално, но когато става дума за лидера в класирането - "Литекс", отборът на Любо Пенев твърдо е трети отдолу нагоре. Десетте легионери на "оранжевите" имат записани едва 9 гола (средно по 0,9).

Наемници на армейците

Вероятно най-изненадващо е положението с гастарбайтерите в отбора на "Титан". От началото на полусезона до неговия край тимът отнесе безкрайни критики за чуждата си селекция. В края на годината армейците са 5-и, нещо, което не се помни от години.

Но 12 наемници са изработили 63,64 на сто от головете за ЦСКА. Срещу екзотичните имена в състава са записани 14 от общо 22-те попадения на "армейците".

Според справката на в. "168 часа" в момента в българското първенство играят общо 85 футболисти. От тях вратарите са 8. За яловостта на чужденците (ако не се казват Гара) говори фактът, че повече от половината (46) до момента нямат записано и едно попадение.