Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Играчът на "Розова долина" Емил Рачев, който беше покосен от инфаркт, преди години е имал проблеми със сърцето, но въпреки това остава във футбола. Новината за смъртта на 28-годишния нападател потресе хората, които се занимават с футбол в България. Рачев беше в разцвета на силите си и се радваше на любовта на публиката на казанлъшкия тим. Медицинските му изследвания преди началото на сезона пък показват, че е в отлично физическо състояние.

Абсолютно нищо не предвещаваше трагичния край на един млад живот. Футболистът умира в съня си, въпреки че близките му, а след това и лекарите реагират по възможно най-бързия начин. След неговата кончина се разбра, че преди години той е бил на консултации с кардиолог заради проблеми със сърцето.

Тогава лекарите го успокояват, че ще може да продължи да играе футбол, а и самият Рачев не ще и да чуе за друга алтернатива освен изявите си на терена.

По това време той прави всичко по силите си, за да се наложи в българския футбол, въпреки че не му е лесно. Покойният вече нападател минава през "Берое", "Нефтохимик" и "Черноморец" (Поморие).

За известно време остава без отбор и се включва в програмата на БФС за организиране на демонстративни мачове, в които клубовете да огледат играчите без договори и да си харесат нови попълнения.

Кариерата му преживява истински рестарт, след като се озовава за втори път в "Розова долина". В казанлъшкия тим Рачев прави поредица от силни мачове и дори е избран за играч на годината.

Часове преди своята кончина Емо Рачев взима участие в мача на "Розова долина" срещу "Созопол" в Казанлък.

Представя се добре на терена, въпреки че неговият отбор губи. Гибелта му много прилича на тази на италианския национал Давиде Астори. Капитанът на "Фиорентина" бе открит мъртъв в хотелската си стая часове преди поредния мач на неговия тим.

Лекарите тогава обявиха, че Астори е бил покосен от инфаркт в съня си.