Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРИЩЯВКА: Принцът на Бруней Джефри Болкиах се увековечил със склуптури в различни пози.
ПРИЩЯВКА: Принцът на Бруней Джефри Болкиах се увековечил със склуптури в различни пози.

 

Порнографски статуи за около 1 млн долара са последната прищявка на брата на султана на Бруней, принц Джефри Болкиах.
Арабският благородник поръчал бронзовите скулптури в реален човешки ръст. Те са точно копие на различните пози, в които прави секс със съпругата си Мичу Рейнс. Статуите украсявали спалнята му в резиденцията Санингхил на Лон Айлънд. Пикантната информация се появи в навечерието на един необичаен съдебен процес в Манхатън. Джефри Болкиах съди двама свои бивши лондонски финансови съветници - Томас Дербишайр и жена му Зейман. Принцът твърди, че те го окрали и настоява да получи компенсация от 11 млн долара. Лондонските адвокати се оплакват, че по този начин Джефри Болкиах иска да се защити от султана на Бруней, който заведе срещу него дело за откраднати близо 15 млрд. долара от кралските банкови сметки. Юристите извадиха по време на слушанията подробности от екстравагантния начин на живот на 56-годишния принц с 4 съпруги, харем от 40 любовници, 2000 коли, 600 недвижими имота, 9 самолета, 5 яхти, над 100 картини.
Процесът започна при отворени врати. Джефри Болкиах обвини Томас Дербишайр и Фейт Зейман, донеотдавна негови доверени партньори по търговските му дела, за

мошеническа схема

чрез която му откраднали 3,1 млн. британски лири и си купили с тях дом на брега на океана в Калифорния. 43-годишният Томас Дербишайр с годишен доход от 668 000 лири е на осмо място в списъка на най-богатите адвокати във Великобритания, а 34-годишната му съпруга Фейт Зейман е непрактикуващ адвокат. Защитниците на Джефри Болдиах заявиха, че лондонските адвокати били наети през 2004 г., за да управляват империята от имоти на принца. По това време тя включвала нюйоркския хотел "Палас", имение с 23 стаи в Лонг Айлънд, имот в Ню Йорк и къща в Лас Вегас. През 2006 г. принц Джефри обвинил семейната двойка в злоупотреба с доверието му и прекратил договора им. Съдебният процес назрявал още тогава, но благородникът го забавил до днес, защото бил зает с други дела, според юристите му.
"Той им даде ключът към своето състояние" - заяви Линда Голдштайн, адвокат на принца. - Довери им необичайно отговорен пост. Те злоупотребиха с доверието му и си напълниха джобовете, исползвайки както изкусни, така и абсурдно прости мошенически схеми". Голдштайн допълни, че с откраднатите пари лондонските адвокати направили разкошно парти по случай 30-годишнината на госпожа Дербишайр, ремонт на дома си и си купили други екстри. Юристите започнали да трупат парите си на гърба на кралство Бруней с покупката на

150 плазмени телевизора

за хотел "Палас" за 2,4 млн лири. Тайният собственик на компанията, от която били купени телевизорите, била Фейт Дербишайр. С корпоративните кредитни карти на принца лондонската юристка си изписала и козметични процедури за над 11 000 лири. Фейт подготвила 68-годишен договор за аренда на огромен апартамент в нюйоркския хотел "Палас" на Медисън авеню, според който в първите пет години не се плаща изобщо наем, а в следващите - само по 310 лири на месец.
Семейство Дербишайр отхвърли претенциите на арабския благородник и заведе свой иск. Юристите от Острова се оплакват, че Джефри Болкиах не им платил над 7,4 млн. лири договорени комисиони. Адвокатите Дербишайр заявиха, че принцът иск да ги превърне в изкупителна жертва, за да оправдае прекомерните харчове пред брат си, султана на Бруней Хасанал Болкиах.
"Съдебните заседатели трябва да се наясно с делата на принц Джефри, в това число с факта, че той незаконно е присвоил милиарди лири, принадлежащи на богата му на нефт родина" - апелираха лондонските юристи. Те допълниха, че принц Джефри иска да ги превърне в жертвено агне пред брат си, за да оправдае прекомерните си харчове. Съдебното дело повдигна

завесата над загадъчния живот

на арабския благородник. Според ответниците принцът похарчил 11 млн долара за покупката на имението си в Лонг Айлънд, давал по 750 000 долара за коли "Ягуар", яхти, купил си личен самолет "Еърбъс", а също така издържал десетки жени и любовници. Сред безумните придобивки, за които харчил кралските пари, били и статуите, които изобразяват принца и жена му как правят секс. Лондонските адвокати депозираха в съда снимки на скулптурите, но защитниците на принца ввъзразиха с мотива, че това може да повлияяе на безпристрасността на съдиите.
"Съдебните заседатели може да бъдат оскърбени от еротичния характер на статуите и това да разколебае непредубедеността им срещу принца" - заявиха адвокатите на Болкиах. Те поискаха да се скрият и другите подробности от личния му живот, които юристите от Лондон са решили да извадят на бял свят - мнобройните му жени, харема и огромното му състояние. "Като мюсюлманин принц Джефри има правото да има много жени и семейства - твърдят в жалба пред съда адвокатите на Болкиах. - Но многоженството е оскърбително за много американци и подробностите от личния му живот могат да повлияят на делото и да му нанесат вреда" - заявиха юристите.

 

СКАНДАЛНИТЕ адвокати Томас Дербишайр и Фейт Зейман
СКАНДАЛНИТЕ адвокати Томас Дербишайр и Фейт Зейман