Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красивата чужденка шляпа смело в калта по пътя към детския приют в края на селото. Мръсотията, миризмата и рояците мухи явно не й правят впечатление. Тя оглежда обитателите на мръсното помещение и след кратък замисъл посочва един от тях. В този момент излизат числата на Дейвид в лотарията на живота.

Няма кой да пусне тържествената музика, не се сипят конфети, никой не тича с огромен чек в ръка. Самият победител така и не успява да се зарадва на своя направо космически късмет, тъй като преди по-малко от месец е навършил годинка. Кокори бебешки очи и реве за мляко, без да осъзнава, че току-що усмихнатата съдба го е

измъкнала от обятията на бедността,

глада и гарантираните мъчения до живот, запращайки го в скута на една от най-богатите и известни жени в света. Да, през онази 2006 г. малкият Дейвид наистина получава шанса да изживее един съвсем различен живот, след като е осиновен от поп иконата Мадона.

Мадона Луиз Вероника Чиконе, както е пълното име на певицата, е може би най-обсъжданата музикална звезда от женски пол за всички времена. Тя живее на бързи обороти, провокира, скандализира и прави купища грешки в живота си, точно заради които е обожавана от тълпата. Някои я обвиняват, че трудно й се получава пеенето на живо, а други са готови да я разкъсат заради нестандартната й позиция по различни религиозни и сексуални теми. Мнозинството я боготвори, защото харесва образа й на непокорното момиче, което се измъква от калта, за да покори всички възможни върхове.

Мадона никога не забравя как навремето отива да си търси късмета в големия град с 35 долара в джоба и на свой ред решава да даде шанс на деца, които иначе биха изживели дните си в нищета. Тя самата ражда две деца и осиновява други четири. Сред тях е и Дейвид Банда, когото певицата взима в обятията си по време на едно от благотворителните си посещения в може би най-бедната африканска държава - Малави. Днес 13-годишният хлапак носи маркови дрехи, движи се в лимузини и яде в най-изисканите ресторанти. Но по-важното е, че има право да мечтае. А най-голямото му желание е да стане професионален футболист.

"Няма проблем, заминаваме

за Европа,

за да изпълним тази ти мечта", заявява майката на своя син, хвърляйки в шок десетките хора, които изкарват луди пари от певицата, превърнала се отдавна в световна индустрия. Много от тях сигурно са се надявали, че това е поредното импулсивно решение на иконата, което ще бъде забравено на другата сутрин. Този път не са познали. Мадона наистина иска нейният осиновен син да успее като професионален футболист и е готова да жертва удобното си ежедневие в името на тази цел.

За сравнително кратко време тя успява да уреди новия си живот в Европа. От екипа й моментално правят мащабно проучване и накрая й предлагат да избира измежду Торино, Барселона и Лисабон, където съществуват едни от най-добрите футболни школи за прохождащи таланти.

"В Торино ми препоръчаха академията на клуба "Ювентус",

Барселона е страхотен град

със страхотен отбор, но на мен Лисабон ми се стори най-добрият вариант за бъдещето на сина ми", демонстрира отлични познания по футболната тема Мадона, въпреки че в САЩ гледат доста подозрително на този вид спорт, който никога не ще успее да пробие хегемонията на бейзбола, баскетбола и американския футбол.

Малкият Дейвид Банда обаче се е запалил по сокъра, както го наричат в неговата родина, а мама е готова на всичко, за да го види щастлив. През последните години Мадона сякаш изгуби интерес да провокира папараци и фенове с мимолетните си връзки с далеч по-млади мъже. За сметка на това се отдаде изцяло на шестте си деца, за които поне засега не се е чуло да са се разболели от звездната болест, която толкова често бута по нанадолнището отрочетата на известните.

5-годишните близначки Стела и Естер все още са много малки, за да правят глупости, но техните братя и сестри се справят повече от чудесно.

Първородната й дъщеря Лурдес Мария Чиконе Леон

много прилича

на майка си

Красавицата е от мимолетната й връзка с нейния личен треньор Карлос Леон. В момента 22-годишната красавица се изявява като модел и танцьорка, а всички врати пред нея се отварят широко, когато чуят коя е майка й. Същото важи и за сина й от брака с Гай Ричи - Роко. Момчето се увлича по изкуството, а майка му пусна дебели връзки в Лондон, за да го запише във възможно най-елитната художествена академия там.

Заедно с Дейвид Мадона осинови още едно дете от Малави - Мърси, който днес е на 11 и иска да стане певец като майка си. Едва ли нещо може да го спре да изпълни мечтата си. Най-трудна за изпълнение изглежда мечтата на Дейвид Банда. За да си добър футболист, не можеш да разчиташ само на дебелите връзки или на пачките на мама и тате. Трябва си и талант.

Мама Мадона дори и за секунда не допуска мисълта, че нейният Дейви няма да успее в спорта. Тя лично го съпровожда до академията на "Бенфика", където младокът получава похвали от треньорите. Може би заради техничните му крака, а може би заради визитката на майка му. Кой знае. Важното е момчето да е щастливо и да мисли за нещо позитивно, а не за алкохол, дрога и самоунищожение.

Поп иконата също се кълне, че се чувства много добре в Европа. Е, имаше и някои ръбове за доизглаждане. Веднага щом си купи имение за над 6 млн. евро в Лисабон, се появиха проблеми с местните жители. Наклеветиха я, че е взела под наем терен до къщата си, който да превърне в паркинг за многобройните си автомобили. Жителите на баровския квартал Лапа скочиха на кметството, че е дало за жълти стотинки на американката парцела, при положение че другите се чудят къде да си дянат автомобилите. Скандалът стигна и до правителството,

а социалистите, участващи в управлението на държавата, настояха случаят да бъде внимателно проверен. Оказа се, че Мадона е взела парцела "само" за 720 евро на месец, а тази новина в никакъв случай не успокои духовете.

Защо световноизвестната изпълнителка смята да остане за дълго, четете в хартиеното издание