Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивет пета в Европа: Това е личната ми победа! Преди месец бях на резонанс и се оказа, че почти съм скъсала бедрен мускул

От ГЕОРГИ БАНОВ

Ивет Лалова завърши на пето място в спринта на 200 метра на европейското първенство в Берлин. В изключително силно бягане тя завърши за 22,82 секунди.

Победата с най-добро време в света този сезон взе англичанката Дина Ашър-Смит, която даде 21,89 секунди. Втора остана световната шампионка Дафне Шхиперс с 22,14 секунди, а бронзът измъкна другата холандка Джамил Самюел с 22,37 секунди.

"За мен представянето на това първенство е лична победа. И на хората около мен. Точно преди месец бях на масата за резонанс и се оказа, че почти съм скъсала бедрен мускул. След това почти не съм тренирала. Един ден почивка, след това малко натоварване, колкото да не боли. Дойдох тук с толкова блокажи, че не очаквах въобще да вляза във финал", призна Ивет.

Така България остана само със сребърния медал на Мирела Демирева в скока на височина от петък.

Толкова сме имали и през 2010 година в Барселона, а четири години по-късно въобще бяхме без отличие. На последното еврпейско Мирела и Ивет взеха 3 сребърни медала.