Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Добре, ако приемем накрая, че хората са щастливи само там, където климатът, традициите, храната, езикът и обкръжението, които са им присъщи и които са необходимо условие те да бъдат щастливи, защо все пак трябва да ги подтикваме и съблазняваме да идват в чужд и враждебен за тях свят и климат, с трудни за тях условия на живот? Към който даже кожата им не е приспособена (например защото не могат да синтезират достатъчно Вит Д-3 поради оскъдното северно, европейско и скандинавско слънце), всред чужди и непознати обичаи, храни и нрави, където са обречени да бъдат абсолютни аутсайдери и дълбоко нещастни, неприспособени и дори не съвсем здрави физически или душевно?

А освен това зацапват живота на хората около себе си, защото не следват техните обичаи, нито културата им. Не разбираме ли, че потенциално правим безполезни и нещастни много хора? Нещастни не само гражданите на европейските страни, които са обект на своебразно демографско нашествие, но и тълпите от онези, възкачени на потъващи лодки от Западна или Северна Африка, от Судан, от Централна Африка, Пакистан, и О! Сомалия!

Според мен, черните хора например, дори след триста години в Америка, няма никога да бъдат там истински щастливи. Да, може и да не са вече чак толкова черни - както не беше например Обама, поради смесените междурасови бракове в произхода си, (който беше роден от бяла майка, за която впрочем никога не говореше, но поради генните доминации при смесените бракове, се броеше за афроамериканец).

Онзи обаче, първоначалният роботърговец и робовладелец, който е извършил насилието да откъсне някога тези хора насилствено от естествената им проста и нормална за тях среда, където са били раждани и приспособени природно в течение на десетки хиляди години, където са живели, радвали са се на красотата и природата на своята земя, танцували са своите ритмични танци с голи пети, били са щастливи и напълно приспособени към своя начин на живот, са извършили чудовищен грях, за който неизбежно ще се плати. Всъщност западните общества от доста време вече плащат висока културна и социална цена. Но още много ще има да се плаща!

Няма защо и как да има расов въпрос, ако всеки живее съобразно естествената си природа и в естестваната си среда. Аз съм виждал например деца, родени в Африка, които си играят своите древни детски игри и танцуват своите ритмични танци в прахта на африканските си села, усмихнати, с бели зъби и наистина щастливи в своята бедност, а съм виждал много по-богатите им събратя по раса от Запада и гневният модерен еквивалент на техните танци в модерния свят. Нарича се рап и е преизпълнен с гняв, псувни и омраза.

Миграцията на народите, особено насилствената или принудената, никога не е донесла нищо друго освен разрушения и беди за всички. Вероятно и номадската миграция от Изток към Запад, към зелената Европа на конни и войнствени народи, подтиквани от суша, чума или нещо друго, не е донесла нищо добро никому. Или поне не на цивилизованите народи. Но кой ли помни историята на тези беди и тези времена? И кой ли политик би се осмелил да заяви публично днес, че хората всъщност трябва да живеят там, където са родени, защото там ще бъдат най-щастливи.

Но, преди това, трябваше да се изкорени от умовете на световните утописти и политици чудовищната идея, че в континенти като Африка, трябваше да бъде установен социализъм, защото народите, които я населяват са “природни” социалисти, че всички хора са еднакви. Нещо като членове на партията на Станишев и Нинова, но с черна кожа! Тоест, на мястото на също толкова свирепият античовешки колониализъм на Крал Леополд от Белгия, да се въведе още по-зловещият неомарксизъм, нямащ нищо общо с истината за тамошния стародавен начин на живот. Резултатът беше ужасяващ - граждански войни и деца, въоръжени с Калашников, които разстрелват и опожаряват цели села от свои сънародници.

“Модернизацията” на обществата, точно както и робовладелчеството, имат своите непредвидими и фатални последици.

Но, както се вижда, светът неизбежно се руши, кърти се откъм юг, а африканската глина и кал от която всички ние произхождаме, и от която всички ние сме съставени, се разлива и се стича към Средиземното море, все по-близо до Европа. Ще я залее неизбежно.

Бентът е скъсан и това е от глупостта на западното модерно общество, с неговите идеи да “цивилизова” народите в XIX век и последващият идиотизъм на съветските комунисти от ХХ век от своя страна да премахнат неправдите на колониализма и да установят “социална справедливост”.

А всъщност трябваше хората да бъдат оставени на мира...Уви, може би е твърде късно вече.

*Oт фейсбук