Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той рядко сваля тъмните си очила и никога не закопчава ризата си. Държи външният му вид да е толкова перфектен, колкото и храната му. Нусрет Гьокче рядко се усмихва, а суровото му изражение го прави да изглежда още по-секси. Само за една година турският готвач става истинска сензация благодарение на блестящите си умения и нестандартния си подход към месото.

Клиповете му са гледани милиони пъти в социалните мрежи, а в инстаграм Гьокче има над 15 млн. последователи. Спечелва си и прякора "Беят на солта". Прозвището идва от артистичния начин, по който осолява ястията си.

В момента Гьокче е толкова популярен, че дори световни звезди от ранга на Леонардо ди Каприо имитират неговия характерен жест при осоляването на месото.

Неповторимото телешко, което той приготвя, го превърна в

любимец на цял

куп знаменитости,

сред които Дейвид Бекъм, Марадона, Наоми Кембъл и дори нашата тенис звезда Григор Димитров.

Артистичният готвач не се колебае да показва техниките за рязане на месото, които използва в работата си. В едно от видеата, публикувано преди два месеца, той е в кухнята си и реже месо на фона на турска поп песен. Две седмици по-късно избира да работи на фона на Вивалди, като се прави на диригент в кланицата, където още няколко души обработват сурово месо.

Младият мъж стартира със заведение в Истанбул, но днес ресторантите "Нусрет" са се превърнали в доходоносна верига. Освен с няколко заведения в Турция, Гьокче може да се похвали с такива в Дубай, Абу Даби, Лондон. Веригата му се е настанила и в САЩ,

и то в най-големите мегаполиси като Ню Йорк, Лос Анджелис и Маями. Нусрет е роден през 1983 година в малък град в Турция. Израства в бедно семейство, а на тринайсет години започва работа като чирак при местен месар. Там се заражда и любовта му към месото. Дългите работни часове се явяват неговото кулинарно училище, разкривайки му всичко, което трябва да знае за месото и бизнеса. Когато е на 26,

Гьокче

се отправя към Буенос Айрес

с мисия да обогати още познанията си за месната индустрия. Година по-късно той открива първия си ресторант Nusr-Et в Истанбул. Масите са осем, а служителите десет. Добрата работа на ресторанта впечатлява един от посетителите му толкова много, че той решава да инвестира в зараждащия се бизнес, давайки му необходимия първоначален тласък.

"Без много пари пътувах до Аржентина, да видя месната промишленост, исках след това да пътувам и до Съединените щати, но ми беше отказана виза пет или шест пъти. Никога не се отказах", споделя Нурсет в едно от своите интервюта.

Отношенията между него и САЩ се променят благодарение на едно от популярните му видеа. Редица звезди споделят клип как Нусрет атрактивно обработва пържола и той получава виза Видеото е само първото от поредицата, които го превръщат в сензация. Популярността му допълнително нараства и заради снимките с многобройните известни личности, посетили ресторантите му. Седем години след старта на първия ресторант в Истанбул с 10 служители, името на Нусрет стои на входовете на 13 ресторанта в едни от най-луксозните места по света.

Колко служители работят за Нусрет в неговите ресторанти, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Марадона се сгоди за 28-годишната си приятелка на рождения й ден

Дейвид Бекъм построи замък за дъщеря си (Снимки)