Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов Снимка: Архив
Бойко Борисов Снимка: Архив

Премиерът Бойко Борисов извика на среща майките на деца с увреждания, национално представителните организации и омбудсмана Мая Манолова, за да чуе проблемите и предложенията им за реформа.

"Очакваме реформа, очакваме оставката на Адриана Стоименова. Очакваме реформа от толкова години. Няма да махнем палатките, а протестите остават", каза на влизане Вера Иванова, една от майките на децата с увреждания. Те са пратили писмо до премиера с препоръки откъде да дойдат средствата за реформата- от горивата, корупцията, олигархията и др. Те очакват до 1 октомври да бъдат приети и трите закона- за личен асистент, за хората с увреждания и за социалните услуги.

"Хората с увреждания не искат малко повече пари, а промени. Трябва ясно да се заяви воля за промяна и да се регламентира ясно личната помощ", каза на влизане омбудсманът Мая Манолова. Тя бе категорична, че трябва да се спре кранчето на теча на средства от медицинските изделия.

Хората с увреждания искат лична помощ, но не само за определена група, каза Адриана Стоименова от национално представителните организации.