Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слободан Милошевич СНИМКА: Ройтерс
Слободан Милошевич СНИМКА: Ройтерс

Известният белградски адвокат Драгослав Миша Огнянович е бил застрелян снощи на прага на дома си в квартал Нови Белград. Тежко ранен е 26-годишният син на адвоката, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на полицията и на сръбския в. "Блиц".

Нападението е извършено в 19,30 ч. Петдесет и седем годишният Огнянович е бил убит, докато със сина си вървял към входа на дома си. Синът е ранен в дясната ръка, посочи в комюнике МВР.

Полицията работи по случая. Целият квартал е отцепен, проверяват се излизащите от него автомобили. Навсякъде има полицейски патрули, посочва ТАСС, цитирана от БТА. 

Огнянович беше част от юридическия екип, защитавал бившия югославски президент Слободан Милошевич в Международния трибунал за бивша Югославия в Хага. В последните години кариерата му беше много успешна. Сръбски медии отбелязват, че той е защитавал много клиенти, извършили тежки престъпления, а в последните години е представлявал един от водачите на престъпен клан, Лука Бойович.

В. "Блиц" съобщава, че в последните няколко месеца в Белград са били убити няколко приятели на Бойович. По сведения на вестника това е свързано с войната между престъпни кланове, занимаващи се с разпространение на наркотици. Допуска се, че адвокатът може да е станал жертва на такава конфронтация.

Милошевич почина в затвора на Хагския трибунал през 2006 г., преди да има съдебно решение по делото му.