Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той бил известен като Жорж, а тя като Елеонора.Искала да осинови българче, което е осуетено и днес то можеше да претендира за 45-те милиарда долара на Романови.

Има податки, че престолонаследникът Алексей и сестра му Анастасия са живели в България в казанлъшкото с. Габарево.

Нещо повече - костите на руснаците са били изследвани през 1995 г. от антрополога проф. Йордан Йорданов от БАН.

Каква е историята? 

През 1922 г. в селото пристигат руски бежанци, за които се предполага, че са били двамата князе и тяхната свита. В общината те се записват като Елеонора Албертова Крюгер и Георгий Павлович Жудин, а придружителите им като д-р Пьотър Алексеев, Матвей Колишев, Сергей Кузмич, Яков Латвинов.

Вероятно за да не бъде одумвана, Елеонора се венчава за д-р Алексеев в черквата през есента на 1924 г. Тогава тя е записана в църковната кондика като 25-годишна вдовица. Този брак очевидно е фиктивен и никога не бива консумиран. За това свидетелстват в спомените си габаревци. Руската аристократка преподавала немски и френски на местните деца, учела ги да рисуват.

Местните хора я уважавали и обичали. Една от малките й тайни била, че е пристрастена към опиума. Най-вероятно това се дължи нейното раняване при бягството им от червеноармейците. Когато корабът с белоемигрантите вече се е отделил от кея на пристанището в Одеса, един куршум пронизва шията й.

За да успокои болката, д-р Алексеев й давал опиум. После, вече в България, докторът ходел есенно време из Хасковско, за да доставя опиум на своята жена или по-скоро господарка. Но по-голямата грижа за лекаря било крехкото здраве на Георгий Жудин.

Според габаревци Жорж и Нора били много близки - като брат и сестра. Той бил слаб, с жълто лице и болнав вид. Според официалната информация умира през 1930 година от туберкулоза. Но да не забравяме, че външните симптоми на туберкулозата и хемофилията са твърде сходни. А госпожа Нора умира през 1954 г. Двамата били погребани един до друг в старото селско гробище.

Изумителната версия, че белоемигрантите от Габарево всъщност са престолонаследникът Алексей Романов и сестра му княгиня Анастасия, излиза от дома на местния свещеник. Достолепният отец Христо Няголов почина неотдавна на патриаршеска възраст.

Той е живата история и съвест на Габарево. Като дълбоко вярваща православна християнка Елеонора Крюгер имала голямо доверие на свещеника, споделяла много неща с него. Десетилетия след смъртта на г-жа Нора синът на отеца д-р Димитър Няголов пръв заговори, че знатните руски емигранти всъщност са членове на династията Романови.

Ексхумацията

На 13 на 21 юли 1995 г. биват разкопани два гроба на едно от предполагаемите места, посочено от отец Христо Няголов. В ексхумацията участват проф. Йордан Йорданов, директор на Института по експериментална морфология и антропология при БАН - София, и доц. Мария Грозева, ръководител катедра "Съдебна медицина и деонтологияФ при ВМИ Стара Загора.

Откриват останки от три скелета - два женски и един мъжки, за жалост в много лошо състояние, вследствие на заравняването на старото гробище с булдозери. И все пак изследванията на проф. Йорданов показват, че костите са на мъж, боледувал от хемофилия!

Новият момент в Габаревската мистерия е поставянето на паметна плоча за Елеонора Крюгер и д-р Алексеев в центъра на Габарево. След публикациите за това събитие в разгадаването на загадката се намеси един неочакван свидетел. Става въпрос за Кирил Льосков, който през лятото на 2015 година за кратко бе президент на ФК "Локомотив" (София).

"Като секретар на Ловчанската митрополия многократно съм ходил до с. Габарево, Казанлъшко, с митрополит Григорий - спомня си Льосков. - Владиката е роден във въпросното село и бяха приятели с габаревския свещеник отец Христо Няголов.

Княгиня Анастасия се е познавала много добре и с двамата духовници. Анастасия е била вярваща и редовно се е изповядвала пред отец Христо, като подробно в една от изповедите е обяснила коя е. Дядо Григорий ме е водил на гроба на княгинята, за да отслужи кратка заупокойна молитва. Владиката ми обясни, че погребаната е княгиня Анастасия, която била рядко ерудирана и високообразована."

Грях ли е да признаеш произхода си?

Като коментар към неговите думи може да добавим само това, че в църквата съществува тайна на изповедта. Като съвестен и стриктен свещеник е изключено отец Христо да оповести нещо, казано му при тайнството.

От друга страна пък, изповядват се само извършени грехове. Да кажеш какъв е твоят произход, не е грях, очевидно г-жа Нора е споделила това в разговор със свещеника.

Тези уточнения не променят нищо съществено. А същественото е, че след свидетелството на Кирил Льосков може еднозначно да се каже, че живелите в село Габарево руснаци Жорж Жудин и Елеонора Крюгер са престолонаследникът Алексей Романов и сестра му княгиня Анастасия!

Какво променя този факт? Той пренаписва световната история и по-конкретно историята на една от Великите сили - Русия. И още нещо - известно е, че Елеонора Крюгер е искала да осинови едно момиченце от Габарево. Но то отказало, за съжаление.

А можеше сега да бъде претендент за наследник на онези легендарни 45 милиарда долара на Романови. Каква е сегашната стойност на тази сума? Може да направите една груба сметка, като имате предвид, че Русия продава на САЩ огромната Аляска само за 7,2 млн. долара през 1867 г. А ако към тях прибавим и руското злато на стойност над 400 млрд. долара, заложено за срок от 90 години при създаването на американския Федерален резерв през 1913 година?

Четете още:

Инсценирали са разстрела на Романови. Екзекуцията била фалшива, всички били преоблечени, за да не ги разпознаят

Екатеринбургските останки са на двойници на Романови