Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Досега неизвестното градче Ливно в Босна и Херцеговина, което се намира в Кантон номер 10, на река Бистрица, е център на футболната вселена.

Отворете си картите и атласите и се ограмотете.

Ливно има под 38000 граждани, а досега само от хърватската му популация световният футбол е получил: - сегашният гениален треньор на хрв националния отбор Златко Далич.

Трябва ли да ви обяснявам каква е ролята му за текущото хрв чудо? - легендата (и шеф на футболната федерация) Давор Шукер. Освен, че като кажеш Хърватия в света ти отговарят “Шукер”, той е причината да сложат Далич за национален треньор. Майстор. - доскорошните големи национали, братята Нико и Роберт Ковач.

Освен футболисти, оттам е и най-известният в момента хрв млад предприемач Мате Римац, който е създател на автомобила “Римац” (Хрв има свой електомобил, бият се за него автогигантите). Има нещо много специално в техния градски водопровод, ще знаете...?

П.С. Сега се направих на футболна Шехерезада. Абе, ученото си е учено. Да ми дадат, и футболното студио мога да го отнеса като куцо пиле домат:):):)

От фейсбук

Виж още любопитни истории за хърватите тук.