Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДАЛИ отборът от Севлиево ще последва към "Б" група дебютиралият при професионалистите миналата година "Спортист"? Дали към "Видима" могат да се присъединят "Академик" и "Калиакра"?

В дъното на класирането след първата половина на шампионата за 2011 г. сходствата с предишното първенство също са много. Те са както в подреждането, така и в общия брой на застрашените от отпадане тимове. Справката с класирането до момента показва, че разделителната линия е 9-ото място ("Черно море", 22 т.). Всички след "моряците" - "Калиакра", "Академик", "Миньор", "Пирин", "Сливен" и "Видима", са еднакво застрашени да напуснат т. нар. група на майсторите.

Миналата есен "Ботев" замина директно за група "Б" още на 4 декември 2009 г. В края на шампионата ги последваха "Локо" (Мз) и "Спортист". Застрашеният до последно "Локо" (Пд) се спаси в последния момент, а "Сливен" и "Пирин" отърваха кожата малко по-рано. Така двата тима от Искърското дефиле минаха в по-долния ешелон.

Лечков е оптимист

"Няма да изпаднем!", категоричен е почетният президент на "Сливен" Йордан Лечков. В момента неговият тим е предпоследен, на точка от "Видима". Сливенският кмет твърди, че през пролетта ясно ще се види, че отборът върви по правилния път. Лече е сигурен, че в края на годината "Сливен" ще е в средата на таблицата. Тимът ще стигне там благодарение на играещите в момента млади футболисти.

В същото време сравнението с миналогодишното първенство показва, че това е и най-ниската точка, до която са падали "хайдутите".

Голямата сензация на първата половина от миналия шампионат - "Миньор", сега е голямото разочарование. Перничани са с точка повече от "Пирин" (13-и), но с 9 загуби и едва 3 победи за 122 дни. Ако не бяха постигнали разгромното 4-1 срещу "Сливен", нищо чудно играчите на Стойчо Стоев сега да правеха компания на "Видима".

Десети след първата част от шампионата 2009/2010, сега "Пирин" директно е заплашен от изпадане. Само две победи (2-1 със "Сливен" и 2-0 с "Локо"-Сф), 11 точки и отрицателна голова разлика (-11) правят от благоевградчани потенциални кандидати за напускане.