Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СТАТИСТИКАТА на в. "168 часа" е категорична - "Литекс" е логичният лидер след края на есенния полусезон. Отборът на Гриша Ганчев е единственият без загубен мач и с най-голям положителен актив - 17 гола. До момента тимът не познава шампионатната загуба в продължение на 18 срещи и 1701 минути.

Нещата изключително приличат на случилото се през миналата година. В есента на 2009 г. "Литекс" излезе начело в класирането в 12-ия кръг. Сега оглави таблицата в 11-ия след победата над "Левски". Миналия сезон ловчанлии тръгнаха неубедително, но увеличиха темпото след втората третина на полусезона. Това, че през пролетта тимът не рухна, му донесе титлата.

В новия шампионат ловчанлии пак тръгнаха колебливо, но подобно на 2009 г. завършват сезона с аванс пред прекия съперник. Статистически погледнато, много вероятно е "Литекс" да е шампион и тази година. Отборът има три купи (1997/1998, 1998/1999 и 2009/2010), като второто им звание е с дубъл. Така че логично изглежда това да се повтори и на 28 май 2011 г.

Както и миналата есен

Съвпадения с миналото първенство има и с втория в класирането. Миналата есен това бе ЦСКА, който направи изключително силна първа половина. Тогава армейците изоставаха от "Литекс" с 4 т., докато вечният враг от "Герена" бе в нокдаун. Ситуацията сега е точно обратната - "Левски" е втори, докато ЦСКА е 5-и. На това място играчите на Гонзо се мъдреха в края на 2009 г. Преди година "сините" изоставаха с 9 т., сега армейците зимуват на 11 т. от върха.

Третото място за "акулите" на Балъков е едно от малкото различни неща този полусезон. "Черноморец" е на 9 т. от "Литекс", толкова колкото деляха "Локо" (Сф) от първото място миналата есен. И в двете първенства отборът реализира отчайващо малко. Миналата есен бургазлии имаха голова разлика от 24-14, сега тя е наполовина по-малко - 12-7.