Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов  Кадър: Би Ти Ви
Цветан Цветанов Кадър: Би Ти Ви

На всички форуми, на които съм присъствал, се дискутират темите за Русия и Китай. Икономическият стокообмен между Китай и нас през 2016 година е милиард и шестотин. В момента пред ЕС предизвикателство е диалогът с Китай. Европа е най-атрактивният пазар, но ние искаме да запазим и нашите национални интереси. Ние не приехме позицията на БСП за държавни гаранции при АЕЦ "Белене". Това каза Цветан Цветанов в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Искаме да имаме диалог и с Китай, и с целия свят. Виждам притеснението на БСП. Няма проблеми между мен и Борисов. Сутринта в 7.15 обсъждахме това, което се случва в момента. Тандемът Борисов-Цветанов-ГЕРБ работи. БСП правят кризисен пиар, защото вече не е тази партия, която беше преди една година. Жельо Бойчев ги напуска, за да прави бизнес, което показва, че средата в България е добра. Със Спас Панчев сме се виждали само в парламента, с него нямам индивидуални срещи, каза още той.

Всичко добро, което се случва, е успех на всички. Когато стане някакъв проблем, ГЕРБ е виновен. Оценката на Борисов беше много емоционална и е от наслагване на много неща. Относно коалиционното ни споразумение - няма разминавания за нещо, което сме подписали, допълни Цветанов. 

ХДС и ХСС в Германия също имаха различия, които успяха на изгладят. Няма непреодолими различия. Що се касае до цигарите - ако говорим за лобизъм за републиканския бюджет, да, лобираме за това. В момента в Австрия 70 % е акцизът, 100 % действително е несериозно и нереалистично. Няма да е повече от 50-60% акцизът у нас. В държавите в Източна Европа има друга политика по темата. Приходите на бюджета ще бъдат увеличени. Потреблението на тези цигари може би ще се увеличава, хората вече свикнаха с тези цигари. Не смятам, че ще се увеличи контрабандата, коментира Цветан Цветанов.

Волен Сидеров каза, че иска болница в Ямбол. Приходите за тази болница трябва да са събрани в хазната - той даде пример, че държава се нуждае от повече разходи, които трябва да прави, съответно трябва да имаме и повече приходи, да ликвидираме сивата икономика, обясни Цветанов. 

Не съм човекът, който трябва да дава оценки - този човек е премиерът. Когато БСП управляваха, ни понижиха кредита на доверие. Има проблеми, които стоят, но предлагаме и решения. Имам доверие на Валентин Радев, БСП не предлагат алтернативни решения, ние сме видели как управляват те. Всички избори от 2011 година сме имали превес над БСП. С премиера имаме такива разговори и влизаме в такива детайли, че няма да ни стигне времето, завърши Цветанов.