Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Петров
Иван Петров

СЯНКАТА на депутат от ГЕРБ изплува в луксозна сграда в столицата, вдигната от Тодор Бояджиев, прочул се като строител на вътрешния министър Цветанов. Семейството на хасковския народен представител Иван Петров е попаднало в странна имотна схема. Апартаментът с площ от 129,8 кв. м на една от престижните пресечки на бул. "Витоша" е собственост по документи на Калоянка Радикова. Тя е балдъза на Иван Петров.
Апартаментите в новопостроената луксозна сграда са разпродадени от инвеститора "Ти Ви Би Бояджиев и сие". Дружеството е предшественик на прословутата "Ти Ви Би" ООД, чийто управител Тодор Бояджиев нашумя като

 "строителя" на вътрешния министър

Цветан Цветанов.
Повечето от пощенските кутии в шикозната сграда са без надпис. Проверка на "168 часа" в имотния регистър показва, че повечето апартаменти са закупени от хора, свързани с Хасково. Те са предимно богати бизнесмени, адвокати и медици.
Сред тях като бяла лястовичка изпъква Калоянка Радикова. Тя е лаборантка от години в общинската болница в Димитровград. Колегите й споделиха пред "168 часа", че заплатите им на здравни работници са много ниски и едва свързват двата края.
Според имотния регистър Калоянка Радикова освен апартамента от близо 130 кв. м

има и гараж

от 15,5 кв. м. Те са придобити през 2003 г. По това време цената на квадратен метър на тази улица е струвал до 500 евро на метър, а гаражът е около 7000 евро. Ако тогава приблизителната цена на имота е била около 70 хил. евро, днес според брокери той струва над 160 хил. евро по пазарни цени.
Колегите на Калоянка са убедени, че в столичния апартамент живее племенникът й Петър Петров и по никакъв начин не свързват лаборантката с внезапно преуспяване в живота. В. "168 часа" разполага с копие от пълно пълномощно, което Калоянка е разписала на племенника си. Според него Петър може да я представлява: "пред данъчните и общинските органи, ВиК, енергоснабдяване, топлофикация, БТК и всякакви контролни органи и институции по всякакви въпроси, свързани с всички мои собствени недвижими имоти." Племенникът има право

да подписва договори

актове, протоколи и други документи и строителни книжа. Да подава от мое име декларации пред данъчните органи за придобиване и собственост на недвижими имоти." Пълномощното е безсрочно.
"Жилището е закупено от балдъзата - заяви пред "168 часа" депутатът Иван Петров. - Всичко е законно, дори преди изборите имаше данъчна проверка по сигнал. Тя изясняваше произхода на средствата и дали те отговарят на нейните възможности. Нямаше нередности. Апартаментът е закупен с лични средства и пари, придобити от компенсаторни записи."

 

Кариера

Иван Петров, който днес е депутат, е бивш шеф на полицейската дирекция в Хасково. Изненадващо е пенсиониран през 2007 г. Веднага става шеф на местната структура на ГЕРБ.
Иван Петров е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и е представител на партията в Комисията за контрол на Държавна агенция "Национална сигурност". Роден е в с. Бояджик, област Ямбол. Завършил е висше образование икономика в УНСС - София и право в Югозападния университет в Благоевград.

ДОМ: В тази луксозна кооперация е апартаментът на лелята на депутатския син.
ДОМ: В тази луксозна кооперация е апартаментът на лелята на депутатския син.