Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Две момчета на 15 и 16 години са ограбили 75-годишен плевенчанин на улица встрани от центъра по обяд на 19 юни. В 12,15 ч. те със сила издърпали кожената му чанта и изчезнали на оживения булевард "Дойран".

В портфейла на ограбения имало 800 лева, паспорт, шофьорска книжка, лични медицински документи. Сигналът за грабежа е постъпил в полицията след 5 минути, в 12,20 ч. От МВР призоваха хората, които са видяли нападението, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото районно полицейско управление при гарантирана анонимност.

След претърсване в къщата на 15-годишния в село Гривица са иззети дрехите, с които е бил облечен по време на грабежа. Момчетата са направили пълни признания. Задържани са за денонощие, по случая е образувано дело под ръководството на прокуратурата, съобщи плевенската полиция в понеделник.

Маскиран мъж пък нахлу в магазин в плевенското село Обнова около 17,20 ч на 22 юни, нахвърли се с юмруци на 68-годишната касиерка, взе мобилния й телефон и избяга. При незабавното разследване е заловен 33-годишен плевенчанин. Той признал за побоя и грабежа. След преглед в спешното пострадалата жена е на домашно лечение без сериозни наранявания.