Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хари Кейн доказа, че личното щастие е задължително условие за големите успехи на терена

Миналата година със сигурност беше най-фантастичната в живота му. Роди му се дъщеричка, предложи брак на красивата си приятелка и на всичкото отгоре подобри рекорда на Алън Шиърър за най-много голове във Висшата лига за един сезон.

И все пак нещо малко, но много упорито скърцаше в щастието на Хари Кейн. Все се намираха коварни сънародници, които хем поздравяваха нападателя на "Тотнъм" за постиженията му, хем му напомняха, че е голяма издънка в националния отбор. По-крайните дори го обвиняваха в умишлено скатаване по време на мачовете на "Трите лъва", за да е свеж за клубния си тим.

Е, сега всичко живо трябва да замълчи и да свали шапки долу пред Гражданина Кейн, който сам победи Тунис и осигури комфортен старт на Англия на световното. След мача треньорът на тунизийците Набил Маалул се оплака, че ако не е бил Кейн на терена, мачът със сигурност е щял да завърши наравно.

"Едната точка по ни прилягаше от загубата. За наше съжаление не успяхме да се противопоставим на Хари Кейн. Той е изключително бърз и умее да освобождава пространства за своите съотборници. А когато на тях не им върви, се нагърбва с отговорността и вкарва. Той направи разликата в мача", категоричен беше опитният наставник.

На Острова също не се поколебаха да монтират ореол върху главата на иначе скромното момче, което чупи рекорд след рекорд в "Тотнъм" и се превърна в трансферна цел на най-платежоспособните европейски грандове. Защо е скромен ли? Хари никога не е обичал светската суматоха, не е любител на скъпите барове и пиянските запои.

Папараците го гледат с отвращение на улицата, защото не може да им предложи нищо интересно.

Кейн сам признава, че е получил изключително възпитание от своите родители. Баща му го предупреждава, че футболът може да съществува в неговото ежедневие единствено и само ако върви ръка за ръка с учението и с добрите обноски.

Хари е роден в Уолтъмстоу, само на пет мили от "Уайт Харт Лейн" - стадионът на "Тотнъм". Въпреки това малко след осмия си рожден ден отива да тренира в школата на "Арсенал", но оттам го обявяват за безперспективен. След това родителите му го пращат в "Уотфорд", но и там не са впечатлени от момчето. Той е висок и се движи някак непохватно по терена.

Треньорите са убедени, че такова момче не става за футболист. За негов късмет се намират треньори, които виждат малко по-надалеч от носа си и дават шанс на малкия Хари.

"Високият ръст по-скоро му създаваше проблеми, но притежаваше изненадващо добра техника. С колегите преценихме, че трябва да го изпробваме като нападател. И той не ни разочарова", ще си спомни по-късно треньор от академията на "Тотнъм".

Младият Кейн притежава и друга важна съставка за постигането на голям успех. Той е талантлив, но е два пъти по-трудолюбив. Другите момчета вече са си у дома, когато Хари продължава да върти обиколки около стадиона и да изпробва различни номера с топката. Изкачването му нагоре се случва постепенно. Минава през различни отборчета, преди да се завърне в "Тотнъм" и да получи истински шанс за изява при треньора Маурисио Почетино. Сега животът на Хари върви доста по-лежерно и той има комфорта да се чувства незаменим в своя отбор и в същото време силно желан от богатите клубове.

В личния му живот също всичко тече като по ноти, след като през март тази година Кейн се похвали, че ще става баща за втори път.

И тук е мястото да споменем, че заслуга за успехите му на терена има и неговата съпруга Кейти Гуудланд. Двамата са заедно от ученическите години, като през всичкото това време Хари нито веднъж дори не беше заподозрян в изневяра от неуморните таблоиди на Острова. Личи си му на Кейн, че е щастлив и играе с настроение в Русия. Двата му гола в първия мач допълнително напомпаха самочувствието му и той се осмели да предизвика самия Кристиано Роналдо.

"Ще го поставя под напрежение за голмайсторския приз на световното", заяви с усмивка нападателят след успеха над Тунис. Думите му моментално направиха впечатление на фенове и медии. И в никакъв случай не изглеждат като хлапашко изхвърляне. Хари е достатъчно подготвен, мотивиран и спокоен, за да постигне нещо велико на това световно.

Още четете:

Луди професори ни провалят на мондиала в Мексико

Любимец на наркокартелите обра овациите на мондиала