Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

До 2 години най-малко ще видим готови изтребителите. Това съобщи пред БНТ военният министър Красимир Каракачанов. 

2016 имаше гласуване за два проекта - нови изтребители и флота - нови кораби. Ма хората им е по любопитно за самолетите, малко или много повече се виждат самолетите, затова и повече се говори за тях, коментира министърът. 

Не мога да ви кажа отсега какви машини ще купим. Ние говорим за трансферна технология, т.е да можем да ги правим тук. Въпросът не е да отидеш да купиш от някоя фирма, нашата идея е нашите заводи да работят за тези машини. Има поне 5-6 български фирми, които да се включат в различни части на построяването. С парите на българския данъкоплатец ще захранваме българските фирми, съобщи Каракачанов.

Благодаря за подкрепата на БСП относно проектите за въоръжаване. Ние сме закъснели като държава. Въоръжението, което имаме е съветско, от онова време, коментира още министърът на отбраната. 

Няма турски самолети, които да ни охраняват въздушното пространство. Само италиански самолети са ни охранявали, каза Каракачанов. 

По повод изказването на Марешки, че нямаме нужда от армия, Каракачанов отговори "ами нека да направим цялата държава в аптеки".