Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Витомир Саръиванов
Витомир Саръиванов

Витомир Саръиванов ще е новият шеф на спорта в БНТ, научи "24 часа" от отлично информиран източник.

Допреди дни журналистът беше главен редактор на спорта в Би Ти Ви, но е напуснал, потвърдиха от медията. Той е бил на граждански, а не на трудов договор, така че не е било нужно предизвестие с голям срок.

Саръиванов казал на колегите си в частната медия, че първо ще си почива цяло лято и ще го направи на морето.

По-вероятно е обаче да започне новата си работа още в началото на юли, когато ще бъде обявен като ръководител на продуцентски център "Спорт", който е към дирекция "Информация" в БНТ.

Доскоро обществената телевизия се пазеше да кани хора от други телевизии да работят в нея. "Нещата се променят, вече сме в играта и това вероятно не е много приятно за конкурентите ни", казаха от екипа на БНТ. 

Допреди седмица на този пост беше Методи Манченко, който работеше в обществената телевизия от 17 години. След като бе освободен от нея, за временен шеф на спорта бе избрана Боряна Тончева, която беше главен продуцент на БНТ HD.

Съръиванов е спортен журналист и кариерата му започва като водещ и спортен коментатор по БНТ през 1994 година.

Години след това показа, че е разнороден талант и умее да води както шоупредавания, така и публицистика. Беше главен редактор на шоуто "Хванати в изневяра" по тв "Диема", после водеше "Цената на истината", "Островът на изкушението", "Сблъсък", сутрешния блок на Нова тв "Здравей, България" и "Рулетка".

Бил е и изпълнителен продуцент на "Сделка или не" и "Стани богат" по Нова тв.

Преди 2 години оглави спортната редакция на Би Ти Ви.