Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Авторката
СНИМКИ: Авторката

Служители на столичния район “Младост” заплашват с масово неподчинение, ако СОС назначи днес пиара Петър Кърджилов за временен кмет.

Те са направили подписки, с която настояват за временен кмет да бъде назначен арх. Румен Русев.

“Ситуацията е такава, че искат да назначат за временен кмет хора, които нямат качества за зам.-кмет. Има масово беззаконие. Тук сме да подкрепим арх. Русев - единственият, който може да се справи с тази задача”, заяви Йоан Андреев, служител на район “Младост”.

Междувременно Кърджилов, който също присъства на заседанието на СОС, показа заповед, подписана от настоящия временен кмет на “Младост” Владимир Клисуров за назначаването му за зам.-кмет. Той обаче няма трудов договор. Кърджилов обясни, че нямало кой да го придвижи, защото администрацията била или в отпуска, или в болнични.

Така общинските съветници обсъждат два варианта. Единият е за назначаването на Кърджилов. Другият е на поста да бъде назначен арх. Русев. Всеки вариант ще се гласува отделно, обясни председателят на СОС Елен Герджиков.

По време на дебатите общинските съветници дадоха думата и на Кърджилов, и на Русев. 

Кърджилов обясни, че е бил кандидат за районен кмет на "Витоша" и се е класирал на 5-то място. "Имам политически и много сериозен научен опит. Член съм на Съюза на учените", заяви Кърджилов.

По повод на служителите на районната администрация, които очакват гласуването, Кърджилов обясни, че част от тях са служители, които са работили по времето на мандата на Петко Дюлгеров и "искат да заемтат следи". После обаче заяви, че ако бъде назначен за временен кмет ще работи и с тях, както и с Русев.

"Около 1 седмица изълнявах длъжността кмет на "Младост" и успях да покажа, че познавам административаната дейност. Ако бъда избран, ще направя всичко възможно администрацията да работи, да не се бавят преписки и да се спазват всички срокове", каза архитект Русев.

По време на дебатите председателят на СОС Елен Герджиков призова съветниците да гласуват по съвест, а междувременно по искане на групата на ГЕРБ беше обявена 10-минутна почивка.

Очаквайте подробности!