Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Политиката е професия! - обичаше да повтаря през 1990 г. Гиньо Ганев. Казваше го на нас - неловките романтици от първото СДС, защото в НС бяхме гола вода, макар успешни и признати в други професии.

От тогава минаха близо тридесет години, а виждам как Свободка Стефанова (помните ли я?), вече преобразена като друга дама, лети, лети, с блеснали очи, жадна за власт. За нея и компания, всичко днес е зло, невярно, отровно, крадливо, грешно, корумпирано, неуспешно... О-о-о, ако дойде ТЯ на власт да видите какви чудеса стават. От чешмите мед и масло ще потече...

За нейно съжаление политиката е професия.

И памет.

По този повод ще припомня:

Българо-руските отношения бяха смразени от самата Русия в началото на 90-те години на миналия век. Вдигнаха митата на българските стоки и отрязаха нашето производство от техния пазар. В същото време запазиха митата на стоките от бившите соцстрани. Просто ни изгониха.

Това съвпадна със земеразделянето и приватизацията. Удар отвън върху селското ни стопанство и преработвателната индустрия. Никакви обяснения!.. Ходих в руското посолство, за да питам - защо е това? Мълчание... До преди петнадесетина години руснаците сами включваха този факт в разказа си за развитето на междудържавните ни отношения след Рухването. После го "забравиха". Ние станахме виновните...

Четете техните форуми, слушайте изявленията на техни политици. Дори на самия Путин.

Та Южен поток те го прекратиха с отказа си да се съобразят с европейските изисквания. Путин от Турция заяви, че го прекратява!.. Какво е това "виновни сме батюшка"? За какво сме виновни?

Че сме в ЕС и НАТО, а не в Евразийския съюз?!

Хайде, моля ви се.

Сега сме 2018 г. и политиката продължава да е професия.