Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Районната прокуратура в Пловдив извършва проверка по повод на твърденията на 73-годишната Стоянка Вътова, че на 10 май т.г. е била удряна от бившия депутат Костадин Язов и блъскана с колата му при спор за паркомясто. Преписката е била образувана по повод на съобщение от спешния кабинет на УМБАЛ „Св. Георги“ за извършен преглед на Вътова. Пред лекаря пенсионерката заявила, че е пострадала от побой.

"Към настоящия момент са събрани изключително противоречиви данни относно инцидента, включително дали Вътова е била удряна и блъскана с автомобил. Жената е отказала да дава обяснения по преписката, основавайки се на здравословното си състояние. При проведена беседа със служители на полицията е заявила, че непознат за нея мъж й нанесъл удар с ръка в областта на тила след спор за паркомясто пред заведението", се посочва в официалното съобщение на прокуратурата.

Очевидци са разказали пред разследващите, че спорът е възникнал около 14.00 часа, след което Вътова и още двама души, установени в хода на проверката, са извършвали разтоварни дейности до 17.00 часа. Впоследствие Вътова е била откарана в спешен кабинет, където й е бил извършен преглед. Дежурният лекар е заявил пред полицията, че състоянието на Вътова е стабилно и не се предвижда специфично лечение или интервенция.

По преписката предстои установяване и беседи с очевидци на инцидента и изясняване на здравословното състояние на Стоянка Вътова.