Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Може да очакваме всичко, след като наказанието за опит за убийство е един мач

Един случай от финала за купата възмути доста хора. Две хлапета, целите нашарени с обидни лозунги, вилнееха пред агитката на “Левски”. Дори се стигна до самосезиране на Държавната агенция за закрила на детето.

Всъщност отново фокусът бе пренесен не на плоскостта, която трябва. В социалните мрежи като се започна - какви са тези родители, защо учат децата си да правят такива неща. В случая

родителите

нямат и

грам вина

за това, което се случи.

След като полицията може само да наблюдава как срещу нея е издигнат надписът, че всички ченгета са копелета, и не реагира, значи всичко е в реда на нещата.

Някой да чу МВР официално да възроптае, че наказанието за хвърлената бомбичка, която едва не извади окото на негов служител, е един мач? Нямаше такава. А в нормалните държави си е чист опит за убийство. Защото ставаше въпрос за сантиметри.

В БФС са ясни. Наказанията са такива, че да няма проблеми с феновете. Ще донесе вода от 10 кладенеца, за да изпълни нареждането да не се пипа този или онзи. Та нали точно този съюз обяви, че оградата на стадиона в Благоевград е извън него, защото бяха ранени трима полицаи.

Явно обаче и някой друг не иска да си има проблеми. Тогава защо обясняваме наляво и надясно, че те били изгонили нормалните хора от стадиона? След като на държава и клубове това им харесва, няма смисъл да се прави нещо.

Обяснението на блокадите на София заради шествията на агитките, че, видите ли, те и без това щели да се придвижат до стадиона, буди смях и нищо друго.

След като шествието, протестът, каквото и да е без разрешение, е

дълг на

полицията да се

намеси и да

запази мира

на голямата част от гражданите. А не всеки, който пожелае, първо да тръгва към Орлов мост.

Тогава защо са ни община, закони и всякакви дреболии? Може и без тях. Всеки тръгва накъдето му трябва, пък останалите да се съобразяват с него.

На мача на ЦСКА с “Лудогорец” през второто полувреме бяха пуснати толкова военни димки, че сигурно и Красимир Каракачанов не знае, че е имал толкова в складовете. А този арсенал е внесен на стадиона от феновете. Минали през полицейска проверка. А на едно момиче, тръгнало към ложата, много рязко и авторитетно бе отнет сгъваемият чадър. Респект!

От всичко това най-вече страдат клубовете и никой друг. ЦСКА няма наказание в 1 (един) кръг през този сезон. Положението с “Левски” не е по-различно. Така да се обясняваш в любов на някого, е на ниво първи клас. Когато дърпахме опашките на момичетата. Защото сме ги харесвали.

Навремето ЦСКА игра в Прага срещу местния “Спарта”. Извън стадиона агитката наби българин по погрешка. И в 15-ата минута в сектора влязоха специалните части и не излязоха, докато не взеха със себе си тези, които им трябваха. Някои се опитаха да протестират, но това се оказа безкрайно болезнено.

А у нас

униформените

стоят и гледат

умилително

надписа, че са

копелета

Сега ще се прави нов закон за борба с хулиганството. Със сигурност ще бъдат изработени мерки на високо ниво. Но в крайна сметка пак нищо няма да се промени, ако всеки не седне да си върши работата.

Клубовете да обяснят на запалянковците си, че ако продължават така, не са добре дошли на стадиона. Полицията да не допуска внасянето на забранени предмети. БФС да налага адекватни за престъплението наказания. Но това изглежда като една голяма илюзия за времето, в което живеем. Нищо не може да попречи на мечтите. Те нали са за това. Пък и понякога се сбъдват.

А до този момент не търсете вина в родителите. Те знаят, че това им е разрешено, и заради това го правят.