Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Експерти твърдят, че на Земята има втори Бермудски триъгълник. Погълнал 1186 кораба

Точно на 160 морски мили от Шанхай, по пътя на корабите към Индокитай, Индонезия, Малайския полуостров, Корейския полуостров и Япония се намира място, което спокойно може да бъде определено като гробище на кораби.

От януари 2007 до декември 2016 г. 1186 морски превозни средства изчезван на едно и също място в Източнокитайското море, карайки учените да се запитат, дали на Земята не се е появил нов Бермудски триъгълник, който поглъща всичко, което го приближи.

Само през 2016 г. 34 кораба са потънали в региона, а последният случай е от 6 януари тази година, когато панамски петролен танкер се разбива в складов кораб от Хон Конг. 32 са жертвите на тази трагедия.

Според някои експерти, ужасяващото време в региона играе огромна роля в това, толкова много кораби да се разбиват на точно това място в Източнокитайското море.

За повече от 250 дни от годината, силните пориви на вятъра могат да достигнат зашеметяващите 13,8 метра в секунда, което може да създаде вълни с височина сравнима с 10 етажна сграда.

Рахул Кана, бивш капитан на танкер и застрахователен консултант в "Алианц" признава, че катастрофите може да се дължат на комбинация от лошо време и колко натоварен е районът всъщност, но не изключва, че мистерия може да стои зад нещастните случаи.

"Някои наричат този широк регион новият Бермудски триъгълник. Със сигурност, това е мястото, на което стават най-много трагедии с кораби", казва той.

За да спаси човешки животи, Китай обяви, че ще се справи с новият Бермудски триъгълтик по много интересен начин - като построи мост и скоростна автомагистрала над него, за да могат товарите да се пренасят с тирове, а не танкери. Дали обаче това няма да донеде до множество автомобилни катастрофи и изчезнали тирове, паднали от моста във водите на мистероизното море?

Коментара ()

Вашият коментар