Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красивата му жертва Ким Вал можеше да е жива и до днес, ако беше

послушала приятеля си и бе останала на веселия купон в нейна чест.

В един от нелошите трилъри с участието на Никълъс Кейдж главният му герой преследва злодей с прякора Машината, който снима филми с реално насилие над жени. В процеса на разследването героят на Кейдж тотално губи връзка с реалността, ужасен от размерите на човешкото зло, което бълбука под лъскава повърхност.

Това е сценарият на филма, който, оказва се, беше пресъздаден едно към едно от датския милиардер Петер Мадсен. Тези дни богаташът беше осъден на доживотен затвор без право на замяна за зловещото убийство на популярна журналистка. Прокурорът по делото успя да убеди съдебните заседатели, че Мадсен е измъчвал, убил, а след това и разчленил своята жертва. Всичко това той прави, за да получи сексуална възбуда. Убиецът стига до решението

да извърши убийството,

след като години наред събира лична колекция с видеа със сексуални мъчения и убийства на млади момичета.

Красивата и много популярна Ким Вал просто няма как да знае за тъмната страна на милиардера, когато му се обажда с идеята да му гостува на изградената от самия него подводница и да вземе интервю. Мадсен е изключително желан събеседник за интервюта, тъй като има любопитна автобиография.

Той нашумява през 2010 г., когато в партньорство с учения Кристиан вон Бенгстон изобретяват първата любителска ракета, чиято цел е да изведе хора в Космоса. Проектът събира голяма популярност, но впоследствие заглъхва заради купищата проблеми, които го съпътстват. Мадсен се насочва към идеята си да създаде своя подводница. Започва да действа с няколко партньори, но впоследствие се изпокарва с тях и завършва сам проекта. Той е богат и смел мечтател, който се стреми да уплътни всяка минута от живота си с поредното интересно начинание.

Поне това е образът, който е изградила в съзнанието си Ким Вал. Тя е журналист на свободна практика и се бори със зъби и нокти за най-интересните истории и хора по света, с които да изкарва прехраната си.

Мадсен обаче се оказва костелив орех

и дълго време отклонява не чак толкова учтиво молбите за интервю от страна на красивата журналистка. В родината си той е известен като сприхав мъж, който от позицията на голямото си богатство не се притеснява да се държи лошо с околните. Ким Вал дори е изгубила всякаква надежда, че ще успее да вземе дългочаканото интервю и е на път да забрави за милиардера изобретател.

Дългоочакваният положителен отговор пристига във възможно най-неподходящия момент. Ким и приятелят й организират прощално парти в апартамента си, тъй като планират да заминат да живеят в Китай. Веселбата тъкмо е започнала, когато журналистката получава на телефона си покана да се качи на частната подводница "Наутилус". Опитната репортерка на секундата решава, че ще зареже приятелите си и ще отиде да направи интервюто, за което се е борила толкова дълго време. Приятелят й не е особено доволен от промяната в плановете, но е длъжен да се съобрази с желанието на любимата си. Той я прегръща, целува я и й пожелава успех. Със сигурност би й казал още хиляди други неща, ако можеше да предположи, че това ще е последната му среща с жената, с която планира да прекара остатъка от живота си.

Ким Вал казва на приятеля си, че ще се бави около два часа, и когато на сутринта тя все още не се е прибрала, той звъни в полицията. Ченгетата са затруднени в началото, тъй като разполагат единствено с версията на Петер Мадсен, а той се кълне, че е отговорил на въпросите на Ким Вал и след това я е оставил на брега. Самият той се оплаква, че за една бройка да загине, след като подводницата му се разваля и започва да потъва към дъното.

Разследването буксува до момента, в който различни части от тялото на журналистката започват да изплуват край Копенхаген. Първо се появява торсът й, след това водолази намират главата и краката й, а последно от водата са извадени ръцете. Зловещите останки съвсем категорично заявяват на разследващите, че Ким Вал е убита и нарязана на парчета. Убиецът й явно се е надявал подводните течения да отнесат разфасования труп навътре в морето.

Природата помага на полицията да си свърши работата и да обвини Мадсен. Той от своя страна явно се надява да се измъкне от лапите на правосъдието с помощта на милиардите си.

Многократно променя версията за случилото се. В началото твърди, че е оставил гостенката си на брега и тя е била в прекрасно здраве. След това променя историята и разказва на разследващите, че журналистката е жертва на нещастен случай. Тя си ударила фатално главата в подводницата и в паниката си изобретателят решил да я нареже и изхвърли в морето, за да не го обвинят.

И тази версия впоследствие, леко видоизменена, като този път според показанията на обвиняемия неговата жертва се е нагълтала с въглероден окис и той не е могъл да я спаси.

Екипът от опитни адвокати, които се събират около богаташа, обаче все повече губи почва под краката си. Първо е доказано, че подводницата е потопена умишлено, което навежда на мисълта, че по този начин собственикът е опитал да прикрие нещо.

Впоследствие разследващите намират в харддиска на компютъра на Мадсен многобройни файлове със записани мъчения над жени. Ексцентричният богаташ не особено успешно опитва да се оправдае, че някой от многобройните му врагове нарочно е съхранил в компютъра му уличаващите материали. В Дания той наистина не е обичан заради лошия си нрав, но едва ли някой би си направил труда да му спретне чак толкова гаден номер. По-късно се доказва, че преди да се срещне с журналистката, изобретателят е гледал в интернет клипчета с убийства на жени. Обвиняемият отрича да го е правил, но примката се затяга около врата му.

Последният пирон в ковчега му е забит от съдебните медици. Те отричат версията Ким Вал да е загинала от натравяне с въглероден окис, въпреки че не могат да уточнят точната причина за смъртта. Тя или е задушена, или й е прерязано гърлото. Лекарите доказват, че някои от раните по тялото на Вал са нанесени, преди да умре, което ясно подсказва, че се е мъчила.

Намерени са множество прободни рани, причинени с остър предмет. Нататък картинката става още по-ужасяваща и няма смисъл да се изброяват и други детайли от зверството.

Датските медии обаче не страдат от скрупули и описват надълго и нашироко ужаса и болката, които е преживяла журналистката, преди да издъхне. Публикациите рязко обръщат посоката на общественото мнение, което поне в началото симпатизира на Мадсен.

Неговата игра е да се изкара жертва. на добре организиран заговор. Както вече стана дума, през годините си е създал не един или двама врагове.

Голям скандал избухва именно около строежа на подводницата му "Наутилус". Проектът се сблъсква с някакви проблеми и Мадсен гони всичките си съдружници, довършвайки със собствени средства 40-тонния плавателен съд.

"Постоянно влиза в разпри, има много врагове. Може да замери интервюиращия го с инструмент. Но същевременно не е жесток, не взема наркотици", обяснява пред в. "Атонбладет" Томас Джърсинг, който през 2014 г. написа за него книга "Ракетният Мадсен". Впечатленията му очевидно не са много точни, тъй като милиардерът има огромен интерес към света на сексуалното насилие над беззащитни жертви.

Датските медии са убедени, че той вече е бил съставил пъкления си план, когато посреща Ким Вал на подводницата си. В противен случай въобще не би я поканил за интервю, тъй като по принцип ненавижда журналистите и в редките си срещи с тях винаги прави зрелищни скандали. Образът му на недостъпен богаташ, който на всичкото отгоре изглежда и много добре, му печели женските симпатии.

Мадсен има съпруга, но двамата се "радват" на отворен брак. Милиардерът не крие аферите си с редица актуални красавици в родината си. Досега нито една от тях не се е оплакала публично, че е била жертва на физически или психически тормоз от страна на Петер Мадсен.