Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес натоварен ден. От сутринта минах през две районни и едно съдилище.

Но думата ми е за друго.

Не че съм много религиозен, умерено вярващ съм , но се сещам за един библейски цитат " ПО-ЛЕСНО Е КАМИЛА ( дебело въже ) ДА МИНЕ ПРЕЗ ИГЛЕНИ УШИ, НЕЖЕЛИ БОГАТ ДА ВЛЕЗЕ ЦАРСТВОТО БОЖИЕ ".

За сетен път се убеждавам, че авторите на т. нар. Свещени книги и Библия и Корана, а сигурно и на останалите които не съм имал възможността да чета са писали наблюдавайки нещата от живота.

Пред вид работата ми на адвокат се срещам с различни хора. Хора от различни етноси и различни обществени прослойки Сред тях има и крайно бедни и много богати.

Днес сутринта в съда се видях с една възрастна жена на чиито ръце са две внучета, за които тя трябва да се грижи. Бях назначен за служебен защитник по дело което я засяга. Видях я уплашена, претиснена и за делото и за децата отрудена, "очукана" от живота жена. Когато се разделяхме поиска да ми остави пари. Отказах и казвайки и че на мен като служебен защитник ми плаща държавата. Тя настояваше да взема парите. Не ме разбирайте погрешно не съм алтруист и аз работя за пари, ако беше някой по- заможен човек щях да ги приема. От нейната немотия и мъка сърце не ми даде да взема пари. Тя се разплака благодарейки ми многократно и канейки ме на гости у тях.

След няколко часа съм в друго районно по друго дело. Пак съм служебен защитник, но на богато семейство баща, майка и син пристигат в голям лъскав джип, богато облечени с много злато по ръцете и вратовете. Свършихме работа и седнахме на близката бензиностанция да пием по кафе и поговорим за делото. Бяхме сина, майката и аз. Бащата отиде някъде. Поръчахме 3 кафета. След 20 минути бащата докара джипа свирна, махна на семейството си те станаха, качиха се и заминаха. Кой мислите плати трите кафета? Не само тръгнаха без да си платят техните кафета, ами нямаше и дума за благодаря към мен. Дори не помислиха, че явявайки им се като служебен защитник им спестявам не малко пари които иначе трябваше да платят, ако си бяха упълномощили адвокат.

Коментарът е от фейсбук