Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Желяз Андреев СНИМКА: "24 часа"/Архив
Желяз Андреев СНИМКА: "24 часа"/Архив

България и САЩ са започнали консултации по искането за екстрадиция на българина Желяз Андреев, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров след срещата при премиера Бойко Борисов, на която бе и посланикът на САЩ Ерик Рубин.

Според Цацаров не съществуват необходимите предпоставки за задържането в ареста на Андреев и другите четирима българи, нито за тяхната екстрадиция в САЩ. По думите му конкретното задържане на Желяз ще бъде избегнато. Той обясни, че е резултат на проведените консултации американската страна ще приеме, че не се касае за неотложен случай. "Казано по друг начин няма да се пристъпи към задържането на лицата", каза още Цацаров

„Вторият етап е свързан неизбежно с екстрадиционно производство по същество, ако американската страна действително предяви молбите за екстрадиция. На този етап прокуратурата ще трябва да внесе исканията в съда”, добави Цацаров. Той поясни, че е разговорите е имало разбиране, че не са на лице всички юридически предпоставки за екстрадиция.

По време на бг председателството на 22 И 23 май в София ще има среща на вътрешните И правосъдните министри от ЕС, като се очаква да пристигне и главният прокурор на САЩ. Така,че продължаваме с контактите и диалога, съобщи правосъдният министър Цецка Цачева.

Младост без кмет: Никой не иска да замести скандалната Иванчева

Агенцията за закрила на детето погна Сузанита заради новия й клип, в който 15-годишната плюе по полицай

Сотир Цацаров и Цецка Цачева СНИМКА: Пиер Петров
Сотир Цацаров и Цецка Цачева СНИМКА: Пиер Петров