Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

64-годишен мъж от ромския квартал " Изток" на Пазарджик сам се е предал в полицията в петък, след като научил че го търсят за блудство с деца, съобщи за "24часа" говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Сигнал за блудствени действия с момичетата, на 8г. и 11г., подал бащата на по-малкото от тях. Незабавно на мястото се отзовали полицейски екипи от участъка в ромския квартал. През тях бащата обяснил, че 64-годишният му съсед Марин М. -Мъзи блудствал с децата в избата на блока, който се намира на ул. "Спартак". Той дори опитал да го хване, но мъжът успял да избяга. Полицаите не открили заподозрения в дома му и уведомили негови близки, които да му предадат, че е издирван.

В петък вечерта Мъзи се прибрал от Кричим и незабавно отишъл в полицията, където бил задържан. На проведените разпити той категорично отрекъл да е извършвал блудствени действия с момичетата. Освен това станало ясно, че страда от тежко онкологично заболяване. Справка в регистрите показала, че Мъзи не е криминално проявен и никога не е имал противообществени прояви. Междувременно двете деца са били прегледани и освидетелствани от съдебен лекар. По информация на запознати с разследването при прегледите не са открити каквито и да било следи, или наранявания от блудствени действия. Не е открит и свидетел, който да потвърди, че е видял с очите си как възрастния мъж блудства с децата. Техните показания също са били противоречиви и в тях нямало нищо конкретно. По тези причини в събота онкоболният мъж е бил освободен от ареста. От окръжната прокуратура в Пазарджик, където случаят е докладван, също не са пожелали да задържат заподозрения.

Разследването обаче продължава. В неделя сутринта близки на децата са се събрали пред блока на ул. " Спартак" и са коментирали, че не им се дава информация за разследването, а освен това били недоволни, че Мъзи е освободен. По този повод Мирослав Стоянов коментира, че няма напрежение в ромския квартал на Пазарджик, а роднините на децата са били своевременно уведомени за хода на разследването.