Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елена Поптодорова Снимка: 24 часа
Елена Поптодорова Снимка: 24 часа

Най-тежката е ситуацията на САЩ. Мисля си, че този удар, както бе насочен към Бащар Асад, той беше предназчан за Русия. Това беше разговор с Русия с военни средства, коментира в предаването „Събуди се“ по Нова тв бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

Според нея ударът на САЩ, Великобритания и Франция в събота е бил дискретно уточнен с Русия, за да не ескалира напрежението и всяка страна да може да претендира за победа. „Текат разговори на ниво генерални щабове да орежат всякакви неочакваности“, каза бившият дипломат.

Поптодорова е на мнение, че може да има следващи удари . „Вчерашните удари нищо не решиха, не знаем дали целта е постигната. По сведения на експерти разрушенията не са толкова големи“, каза тя.

„Защо Асад подписа споразумение да унищожава през 2013 г. Големи количества бяха унищожени. Смята се, че в момента в Сирия има 2000 химически бомби. Броят на атаките са над 100 за последните 7 г.“, коментира Поптодорова за химическото оръжие в Сирия.

Ердоган се възползва прекрасно от обстановката, той се превърна в совалка между президентите Тръмп и Путин, каза бившият дипломат.

Тя прогнозира, че ще има действие от Асад. „Той не е изчистил цялата територия на Сирия от своите противници – това може да се случи само по военен път. Химическото оръжие е зловещ символ на разправа. Асад не е спрял да бомбардира. С химическа атака даваш впечатление за пълно овладяване на територия“, обобщи Поптодорова.

Четете още:

Зловещият нов свят

Обвиниха шофьорката на реното за зверската катастрофа на АМ "Тракия". Вече е хващана да шофира пияна