Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов  СНИМКА: Архив
Красимир Каракачанов СНИМКА: Архив

Тревожни са факторите "Ислямска държава", химическите оръжия. Ударът в Сирия беше превантивен или предупредителен, това означава, че няма да има продължителни действия, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в пряко включване по Би Ти Ви.

Обраната руска позиция значи, че оттам вероятно са били предупредени и има комуникация между страните. Непосредствена заплаха за нашата национална сигурност няма. Никой не ни е питал за мнение, за да одобряваме или да отхвърляме ударите. Българската позиция е да призоваваме за диалог, допълни още Каракачанов. 

Към този момент не се очаква и няма прогнози за мигрантска вълна към България, не се налага въоръжените ни сили да бъдат привеждани в специална степен на готовност, каза Красимир Каракачанов по Нова тв.

Той посочи, че това е еднократна акция. "Истината е, че както самият секретар на отбраната на САЩ каза, това е един еднократен удар, предупредителен, по отношение на правителството в Сирия, за което има предупреждение, че е използвало химическо оръжие", каза Каракачанов. По думите му при въздушните атаки са изстреляни 120 ракети, а процентът на свалените е малък, което показва, че срещу обстрела са участвали само сирийските противовъздушни сили, а не руски.

Четете още:

Войната в Сирия започна! САЩ, Великобритания и Франция удариха с над 100 ракети по нея. Русия не била предупредена

Министерството на отбраната на Русия: Ракетите, изстреляни по Сирия, са над 100

С какво бяха ударени целите в Сирия?