Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Генов, който уби жестоко жена си с множество удари с нож на кръстовище в Пещера, прие всички обвинения, повдигнати му от прокуратурата. Това стана на първото заседание по делото, проведено днес в окръжния съд в Пазарджик, което беше разпоредително.

Генов и адвоката му приеха повдигнатите обвинения за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 г., или доживотен затвор.

Заради пълното признание на вина от обвиняемия, делото по същество ще се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, а съдът е длъжен да намали присъдата на обвиняемия с една трета. На 2 септември, м.г., Георги Генов причаква жена си Катя, която се прибира от работа към дома на майка си в Пещера, пресреща я на кръстовище и й нанася множество удари с нож.

Въпреки че наоколо има свидетели на касапницата, никой не се намесва да помогне на тежко ранената жена. Това позволява на убиецът спокойно да се качи в колата си и да изчезне от местопрестъплението. Генов бе задържан няколко дни след убийството във вила край яз. Тополница от военни командоси и полицаи. На първото разпоредително заседание на съда като граждански ищци бяха конституирани майката на убитата и двете дъщери на Катя и Георги. Чрез адвоката си те поискаха обезщетение от по 200 хиляди лева за всяка от тях.