Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нелко Коларов
Нелко Коларов

"Веско Маринов винаги е бил патриот. Няма да забравя как като момчетии на по двадесет години си споделяхме какво искаме от живота. Моите планове така и не ги помня. Веско за разлика от мен си имаше стройни проекти. Още тогава си мечтаеше да има трима синове. Беше решил да ги кръсти все на славни български царе - Симеон, Калоян и Асен", споделя пред "168 часа" именитият роден композитор и диригент Нелко Коларов. От 1981 до 1986 той е част от рок групата "Импулс". Докато той изкусурява всяка нота от хитовете "Есенни крила" и "Ако ти си отидеш за миг", Веселин Маринов ги изпълнява. Мнозина биха се учудили на новината, че изпълнителят на "Горчиво вино" и "Слънце мое" започнал кариерата си като рок изпълнител.
"До ден днешен си мисля, че музиката на Веско е рокът, тя му приляга. А и той страшно много я харесва. Пееше сложни парчета на "Дийп Пърпъл", на "Юрая Хийп". За тях се изисква страхотен глас и ужасно напрежение на гласните струни. Веско даваше всичко от себе си и се справяше прекрасно", продължава близкият му приятел и колега Нелко. Кариерата им се разделя след няколко години изпълнения на живо и турнета из цяла България.
"Голяма беше еуфорията около нашите изпълнения. Няма да забравя как свирехме в Ловеч. Дойде време да си тръгваме. Натоварихме цялата техника в автобуса и ние се настанихме. Бяхме се подготвили за бавно завръщане в столицата, но плановете ни се оказаха грешни. Пред автобуса бяха налягали феновете ни и не искаха да ни пускат да си заминем", връща се назад към спомените си Нелко. Той напуска групата, след като завършва успешно консерваторията.
За разлика от него колегата му Веско се разделя доста по-драматично с група "Импулс". След като блесва с хитовете на "Уайт Снейк", гласът му започва да боледува. Кариерата му е пред срив. Налагат се две поредни операции, за да се спасят гласните струни на Веско Маринов.
"Гласните му струни щяха да се скъсат. Затова и напусна, нямаше избор. Рокът твърде много напрягаше гласните му струни. Макар да се справяше страхотно и да му харесваше, съдбата беше отредила друго. След като спря да си напряга толкова гласа, се оправи", продължава Нелко.

БУРНИ ГОДИНИ: Веселин Маринов започва кариерата си като рок изпълнител.
БУРНИ ГОДИНИ: Веселин Маринов започва кариерата си като рок изпълнител.