Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Възможно е да се промени позицията на кабинета по случая "Скрипал" Цветан Цветанов днес бе в местността "Рупите". Снимка ГЕРБ

"Позицията на правителството е с отворена възможност за промяна на решението, което имаме само от няколко дни. За мен по-важното е, че българският парламент не позволи да има декларация, в която БСП искаха изрично да бъдат направени изводи да не се гонят руски дипломати от България. Парламентът би могъл да излезе с единна декларация, но тя трябва да кореспондира с решението на Съвета на Европейския съюз и с лидерската среща, която имаше много ясна позиция относно предпоставките и това което руската страна е направила в Обединеното кралство. Аз съм убеден, че страната ни трябва да запази своя суверенитет и да бъде единна в позицията си с европейските развити демократични общества", каза пред журналисти заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в местността "Рупите", край Петрич днес, съобщи БТА.

"Затова не позволихме Народното събрание да излезе с декларация, която да има друга посока, която е целта на БСП. БСП водят антиевропейска политика. Мога да дам примери - и позицията им за Крим, и за санкциите срещу Русия. Президентът Радев, по време на служебния кабинет, също подкрепи санкциите срещу Русия. Цялата европейска демократична общност не е против руския народ, всички ние сме за добри отношения и да има необходимата комуникация с руския народ, но това което в момента се прави в Русия е недопустимо да го има в 21-ви век.

Цветан Цветанов се включи в регионалната инициатива на МГЕРБ - Благоевград "Да пуснем корени в България".