Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Както мислим за себе си, така мислят за нас и чужденците. Просто като боб...

Но да се осъзнае от българина тази истина е невероятно трудно.

Англичаните най-лесно завързвали разговор за времето през деня, американците за пари, французите за божоле нуво, руснаците за водката, немците за футбола, италианците за рецепти паста... Може и да не е вярно, но то е без значение.

Българинът моментално се включва на тема "колко сме зле". Това вече е вярно. Започва ругаенето на управлението, на всички възможни лошотии, на ДЪРЖАВАТА. Дори един патриотичен шоумен с претенции в политиката пее песента "Няма така държава!". Публиката му приглася.

Това е проява на простотия. Недиференцираност в ума. Едно е "управляваща администрация", съвсем друго е "ДЪРЖАВАТА". Тя е върховната ценност на самоосъзналата се нация! Схващате ли го?..

За българина е по-лесно да каже, че е "зле", отколкото, че е "добре".

Това е психопатия. Тъй като я няма сред съседите (сърби, власи, гърци, турци), мисля, че не е само от йодния дефицит. Свързано е с някаква "парола".

"Бай Ганьо" го има във всеки народ, но никъде не е нарицателен!.. "Алеко" и алековците има за какво да мислят. Имаше време, когато думите имаха значение. Сега дойде времето на ПР агентите...

"В ролята си на независим експерт българинът смята не само, че има право, но дори се чувства длъжен да критикува безпощадно своята държава и нейното правителство. Естонският експерт интерпретира своята независимост като свобода да се застъпва за своята страна."