Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мадлен Радуканова, Теодора Александрова, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Елена Бинева след зашеметяващото изпълнение на 5 обръча в София  СНИМКИ: LAP.BG
Мадлен Радуканова, Теодора Александрова, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Елена Бинева след зашеметяващото изпълнение на 5 обръча в София СНИМКИ: LAP.BG

Вече ги наричат най-силния ансамбъл в гимнастиката за всички времена

Дори с грешка получиха 20,600 за бруталното съчетание с 5 обръча

Когато в “24 часа” ги кръстихме диамантените и разказвахме, че те ще са по-различни от златните момичета, със сигурност и самите те не осъзнаваха колко точно са добри.

Но с работата и пресъздаването на идеите от друга галактика на треньора Весела Димитрова новият ансамбъл на България по художествена гимнастика вече влезе в историята. Малко повече от година след сформирането си като отбор Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова получиха най-високата оценка, присъждана някога на ансамбъл. Диамантите бяха оценени с 20,600 за бруталното съчетание с 5 обръча, и то на домашна сцена - на световната купа в София.

“Историческа оценка. При това с допускане на грешка на сложен елемент, което струва много, и с леки неточности, останали незабелязани за екзалтираната публика, но отчетени от съдиите. При перфектно изпълнение отборът ще стигне до нова рекордна оценка.

Но съчетанието, изготвено от Весела Димитрова, е нещо невиждано. Оценката за трудност от 12,4 казва всичко”, коментира пред “24 часа” президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева.

“Легендарната Вера Маринова, която е тук за световната купа, ми каза: “Илияна, това не е просто най-силният български ансамбъл, това е най-силният ансамбъл в световната гимнастика. Всички специалисти са във възхита”, добави Раева.