Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветанов: Изявлението на Таско Ерменков за Крим нарушава българския интерес

Изявлението на Таско Ерменков за Крим нарушава българския национален интерес. То продължава една опасна антиевропейска тенденция, която се развива от две години в БСП. Това написа председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам-председател на партията Цветан Цветанов в профила си във фейсбук. Той написа още:

Европейският съюз, който Ерменков си позволи да обиди, днес е основен гарант както за националната сигурност на България, така и за икономическото и социалното развитие на страната. Ние от ГЕРБ настояваме още днес председателят на БСП Корнелия Нинова да заеме ясна позиция по отношение на изявлението на Таско Ерменков и ако все още поддържа консенсуса, че България трябва да бъде част от Европа, категорично да се разграничи от него. Това заяви народният представител Тома Биков в декларация от името на ПГ на ГЕРБ, изчетена от парламентарната трибуна.

Вчера Евродепутатите от ГЕРБ излязоха с декларация по повод изказванията на депутата от БСП Таско Ерменков за изборите в Крим. Ерменков нарече във Фейсбук "идиоти" ЕС и държавите от Западна Европа по повод победата на Путин в Крим. "Чухте ли гласа на хората в Крим, 90% от които гласуваха за Путин. Чули или не - Крим каза своята тежка дума, а вие, както го беше казал Христо Ботев, "...а вий...вий сте идиоти!", написа депутатът.