Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Съжалявам за случилото се. Исках бебето да се роди, приятелят ми също искаше."

Това каза пред "168 часа" 16-годишната Петя Любомирова, която на 1 март удуши бебето си, а след това приятелят й Стефан го остави в стар хладилник в безлюдна вила край с. Средногорово.

Момичето категорично отказва да коментира какво точно се е случило във фаталната вечер, но споделя, че със сигурност би променило обстоятелствата, ако може да върне времето назад.

"Никой нищо не знае и никой никога няма да разбере истината - казва момичето. - Само ние със Стефан си знаем какво е било."

Негови познати имаха подозрения, че младежът има пръст в убийството, но Петя категорично отрича това. По думите й те двамата никога не са коментирали помежду си темата "аборт". Въпреки че в момента той не е при нея, а си е в с. Средногорово, тя казва, че все още са заедно и не са се разделили след случилото се. Сега момичето е при майка си в Казанлък, след като прекара 10 дни под наблюдението на лекари заради усложненията, които получи вследствие на раждането в домашни условия.

Проявената жестокост към роденото момченце, което според специалисти е живяло само 10 минути, шокира всички. Оказа се, че освен 23-годишния Стефан, при когото Петя и нейният баща живеели в къща в с. Средногорово, която той бил нает да пази, никой друг не знаел за нейната бременност. Тя успяла да я скрие най-вече благодарение на това, че е пълна и коремът й не правел никакво впечатление.

В последните няколко дни непълнолетната редовно споделя във фейсбук профила си снимки и клипове на новородени бебета. На всички тях се вижда как родители показват силната си любов към децата. На някои дори има и послания, към хората, които ги гледат.

"Никога не забравяйте да се грижите за децата си, не забравяйте да се грижите един за друг", гласи едно такова.

Майката и бащата на Петя се разведени отпреди много години. Известно време мъжът заедно с дъщеря си живеел в града в къща, негова собственост. Жената останала в апартамента с по-голямата им дъщеря Дарина, която наскоро родила.

 "Петя и баща й Атанас пристигнаха в с. Средногорово миналото лято - разказва кметът Илиан Илиев. - Тук живеят около 150 човека и когато се засели някой нов, няма как да не се разбере за това. За мъжа беше ясно, че е общ работник. Ходеше по строителни обекти с група. Двамата с Петя изкараха зимата в краварниците на селото. Той не е бил конфликтен."

Почти никой от селото не познавал отблизо момичето и баща му. С тях се сближил най-много Стефан, който бил колега на Атанас. Така те заживели при него във вила в селото, която бил нает да охранява. Понякога момичето и момчето ходели на кафе в местно магазинче, което се намирало в центъра на селото. Стефан правел впечатление на по-мълчалив и свит, но Петя винаги поздравявала и се усмихвала. Изглежда, че момчето не е ходило изобщо в Казанлък, тъй като там никой не е виждал младата двойка заедно. Момичето пък пътувало често, тъй като било десетокласничка в казанлъшката гимназия по лека промишленост и туризъм. Ходела и до града, където бил апартаментът на майка й, за да се вижда със сестра си Дарина и новородената си племенничка.

Как Петя се е отнасяла към своята новородена племенничка, четете в печатното издание на "168 часа".