Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Путин след победата: Мислите ли че ще управлявам на 100 години? Владимир Путин СНИМКА: РОЙТЕРС

Руският президент Владимир Путин благодари на своите привърженици за подкрепата на произведените днес в страната избори, на които бе преизбран убедително, предаде ТАСС.

"Благодаря ви много за подкрепата. Искам да се обърна и към тези, които са се събрали днес в Москва, и към нашите привърженици на цялата територия на огромната ни страна: благодаря ви много за резултата", каза Путин на митинг-концерта "Русия. Севастопол. Крим", който се провежда тази вечер на Манежния площад в руската столица по случай четвъртата годишнина от "съединяването на Крим с Русия".

Руският президент заяви, че вижда в резултатите от изборите доверие и надежда за развитие на страната. Путин призова за запазване на единството на Русия "в много сложни условия".

Той отвърна със смях на журналистически въпрос дали ще се стреми към още един президентски мандат след 2024 г., предаде Ройтерс.

След като беше преизбран за шестгодишен президентски мандат от 2018 до 2024 г., той каза, че му се струва смешен въпросът дали ще се състезава за още един мандат през 2024 г. "Нека пресметнем. Мислите ли, че ще остана на власт, докато стана на 100 години?", отвърна той на репортера, който му зададе въпроса.

Руският президент заяви още, че узнал от медиите за отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания и че Русия няма такива отрови.

"Що се отнася до тази трагедия, узнах за нея от средствата за масова информация и първото, което идва наум е, че ако това е било бойно отровно вещество, разбира се, хората биха умрели на място, това е очевиден факт и трябва да се разбере. Русия няма такива средства, ние унищожихме всички наши химически оръжия под контрола на международни наблюдатели", каза Путин.

Той отхвърли като нелепи британските обвинения за намеса на Русия в отравянето на бившия руски шпионин и заяви, че Русия е готова да сътрудничи с британските власти в разследването на случая, предаде Асошиейтед прес.

Коментара ()

Вашият коментар