Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-вероятно Путин е взел решението за отравянето на Скрипал Борис Джонсън СНИМКА: Ройтерс

Британският външен министър Борис Джонсън заяви днес, че най-вероятно самият руски президент Владимир Путин е взел решението да се използва невротоксин с военно предназначение при нападението срещу бившия руски агент Сергей Скрипал във Великобритания, предаде Ройтерс.

Нямаме нищо против самите руснаци. Няма да има русофобия в резултат на случващото се. Конфликтът ни е с Кремъл на Путин и с решението на президента - а според нас то най-вероятно е негово - да нареди използването на нервнопаралитично вещество по улиците на Обединеното кралство, по улиците на Европа, за пръв път от Втората световна война насам, каза Джонсън, предава БТА. 

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече обвиненията на Лондон към руския държавен глава "непростимо нарушение на дипломатическия етикет", посочва ТАСС.

Ние вече нееднократно заявихме на различни равнища, че Русия няма никакво отношение към тази история. Всяка препратка или споменаване на нашия президент в тази връзка не е нищо друго освен шокиращо и непростимо нарушение на дипломатическите правила на приличие, каза Песков, помолен да коментира изявлението на Борис Джонсън.