Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Племенникът на султана гушка тигри у дома и се вози в позлатени лимузини, когато не е на тренировка

Кристиано Роналдо люто се разсърди, когато преди време научи за новата заплата на Меси. Португалецът направи някои бързи изчисления и с ужас осъзна, че ще падне от върха на класацията за най-богатите футболисти в света. Двете суперзвезди открай време се дебнат и боричкат за правото да седнат на златния трон.

Компания им правят и други ритнитопковци, които предприемат екзотични авантюри до далечен Китай, за да приберат десетки милиони в банката и да се дуят пред останалите, че те са най-богати.

Оказва се, че цялата тази амбициозна тайфа е сложена в малкото джобче на никому неизвестен младок, който играе във втория отбор на "Лестър". 19-годишното момче не притежава и 10 процента от таланта на Меси, трудно би повторило някои от фирмените финтове на Роналдо, но за сметка на това има доста повече пари от тях.

Става дума за усмихнатия Фаик Болкиах, който драпа със зъби и нокти да се добере до първия отбор на "лисиците". Но когато не е на терена, Фаик тъне в разкош. В къщата му се разхожда тигри, а до стадиона той винаги пътува с различен автомобил. Длъжен е да го прави, ако иска да успее до края на живота си да изпробва всеки един от 2300-те семейни автомобила.

Младият Болкиах не крие тайната на своя успех, не че има и някаква сензация или мистерия.

Той просто е роден под щастлива звезда. Чичо му Хасан е султан на Бруней и се нарежда сред най-богатите хора на планетата. Таткото на футболиста - Джефри Болкиах, също е много богат човек и дори навремето е обвинен от брат си, че е изхарчил няколко милиарда долара само за глупости. След шумно разследване и закани за жестоки наказания двамата братя се помиряват и дружно продължават да управляват огромното богатство, което идва от продажбата на петрол. Покрай чичо си и татко си младият Фаик също спокойно може да се нарече милиардер. Той може да си купи абсолютно всичко на този свят, може да отиде където си пожелае и да прави каквото му се прииска и каквото може да бъде купено с пари. Младият футболист е фен на фераритата и редовно се появява на стадиона на "Лестър" с някой от десетките модели, които притежава фамилията му. У дома в Бруней той отглежда екзотични животни, вози се на лъскави яхти и за разнообразие се разхожда в центъра с позлатената лимузина на чичо си.

И на фона на целия този разкош 19-годишният играч твърди, че иска да пробие във футбола, а не да лентяйства с не по-малко богатите си приятелчета.

"Футболът е в кръвта ми. Родителите ме научиха да бъда амбициозен и да не лежа на техен гръб. В тренировките съм изключително старателен и с малко късмет ще пробия в елитния футбол", заявява все още неопитният Фаик. Дали заради футболните му качества, или заради влиятелната рода, но няколко английски клуба проявяват интерес към него.

От 2009 до 2013 г. той се подвизава в "Саутхемптън", като през това време "Челси" и "Арсенал" също питат за цената на юношата. В крайна сметка през 2016 г. подписва с "Лестър", но това едва ли ще е последната спирка по пътя му към върха. Та кой отбор не би желал да има в състава си момчето, чиито роднини безпроблемно могат да налеят стотици милиони, а защо не и милиард долара за просперитета на клуба, приютил тяхното отроче.

Медиите на Острова твърдят, че играчът, който разполага с неограниченото богатство на своя чичо и татко, опитва да води скромен начин на живот и не се впуска в разюздани нощни авантюри.

"Осъзнавам добре, че алкохолът и красивите жени могат да провалят кариерата ми. Опитвам се да се пазя от тях, въпреки че изкушенията са на всяка крачка. Предимството ми е, че съм роден и живях за известно време в САЩ. Там не се интересуват много какъв си и кои са родителите ти. Гледат какво умееш и дали ще им свършиш работа. Дано и европейските клубове мислят по същия начин. Не искам да пробивам с връзки, защото така ще стигна до задънена улица", отсича младокът.

У дома обаче, колкото и да го играе скромен, не му се удава да се отдели от дебелата сянка на родата със златните лимузини. Викат го в националния отбор и само след 9 мача го правят капитан. Никой не си и помисля да оспори правото на племенника на султана да коли и беси в съблекалнята.

Нищо чудно, ако не му провърви на Стария континент, чичо му Хасан, чието състояние се оценява на около 15 млрд. долара, да купи някой закъсал за пари еврогранд. И тогава като с вълшебна пръчка племенникът от неудачник може да стане капитан и да участва в дербита с "Юнайтед", "Сити" или "Ливърпул".