Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Пазарджик остави окончателно в ареста 49-годишния Георги Табаков, който след като наби сестра си, заплаши с пушка живота на охранител. Инцидентът се разигра на 24 февруари във Велинград.

Заради спор за имот Табаков нахлу в къщата на сестра си Невена и пред очите на 11-годишната си дъщеря я наби. По време на саморазправата жената успява да натисне паник-бутон. На сигнала се отзовава охранител от частна фирма, чийто живот е заплашен с незаконно притежавана пушка от Георги Табаков.

Минути по-късно афектираният брат напуска дома на сестра си и се барикадира в собственото си жилище, където е задържан след няколко часа от полицията. При обиск в къщата му са открити три незаконни пушки и взрив с капсул-детонатор. В защита на Георги Табаков пред съда се яви битата му сестра Невена, която заяви, че той е добър човек и грижовен баща.

Тя призна, че натиснала паник-бутона от страх пред агресията на брат си, но въпреки това поиска той да бъде освободен от ареста. Съдът отказа да се съобрази с молбата й с мотив, че ако е на свобода Табаков може да извърши друго престъпление. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.