Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

А ето ги и "славните дела' на част от тия комунистически евреи, които останаха в България. И които се намърдаха в жилищата на прокудените от комунистическата тирания български евреи. (Тези наши евреи, които в Израел смаяха евреите от цял свят с кадърността си и трудолюбието си, с качествата си на добре образовани и почтени хора.)

А в това време останалите тук сталинисти и комунисти - евреи арестуваха не само българи, но и евреи като Хенри Левенсон и ги пращаха по концлагери.

И сътрудничеха на престъпната ДС и доносничеха срещу дошлите да видят роднините си в България и отечеството си наши евреи от Израел и срещу Израел. Но нищо скрито-покрито от позорните им дела няма да остане, нищо че кряскат да заглушат истината, която ненавиждат и от която се страхуват като дявол от тамян.

Ето, полюбувайте се на тази картинка, безпристрастно описана от Христо Ст. Христов:

"Нови имена на хора с принадлежност към Държавна сигурност разкри Комисията по досиетата в Религиозната общност на евреите в България.

Това стана с повторна проверка на ръководните органи на еврейската религиозна общност, извършена в резултат на настъпили кадрови промени.

Преди няколко години Комисията извърши първата проверка по закона за досиетата, който я задължава да провери всички религиозни общности в страната.

Втората проверка (решение №2-1054 от 12 септември 2017 г.) е засегнала общо 15 души.

От тях с принадлежност към ДС са следните 6 лица:

Аврам Яко Папаро, член на Централния израилтянски духовен съвет от 2013 г. до 2016 г.;

Арон Соломон Бали, член на Централния израилтянски духовен съвет от 2016 г.;

Васил Ангелов Колев, зам. председател на Централния израилтянски духовен съвет от 2016 г.;

Йосиф Давид Герон, член на Централния израилтянски духовен съвет от 2013 г. до 2016 г.;

Роза Мориц Бергер, член на Контролния съвет от 2013 г.;

Сабетай Нисим Варсанов, член на Централния израилтянски духовен съвет от 2013 г. до 2016 г.

Най-значимо присъствие на ДС беше установено през 2011 г. при проверката на ръководствтоо на Българската православна църква, където 11 от 14-те членове на Светия синод се оказаха с досиета."