Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-краткият път към това да изгоним всички потенциални инвеститори, че и няколко от вече дошлите, е да оставим Волен Сидеров да се вихри на тема блокиращи квоти, национализация, изкупуване на дялове и извънредно законодателство с цел разваляне на сделки.

Иронията е, че "Атака" държи министерство на икономиката.

Още по-голямата ирония е, че целият този истеричен полет над кукувиче гнездо се развива в условията на перманентен спад на преките чуждестранни инвестиции и заради търг, на който не се е явил нито един стратегически чуждестранен инвеститор. Нито един. Е да, освен един вече присъстващ тук, който пък ако беше спечелил щеше да се сдобие с господстващо положение.

Защо ли?

Бих посъветвал настойчиво всички смислени хора в управлението да се дистанцират от подобени тип биташки популизъм, който излъчва такива сигнали за България и българската икономика, каквито и най-големите ни конкуренти и зложелатели не биха могли да измислят.

Бих посъветвал настойчиво всички смислени хора в управлението да се дистанцират и от истеричния вой за противозаконно разваляне на сделки и договори - на база липсата на симпатии или нечие аматьорско виждане, от страна на извънпарламентарната опозиция. Която ако беше толкова умна, щеше да е парламентарна и нямаше да е опозиция.

Ако Гинка Върбакова няма бели пари и нужните опит и експертиза, което май става прекалено очевидно, нека регулаторите просто бъдат така добри да не одобряват сделката.

Но нека всички с IQ по-голямо от това на сешоар спрат да говорят за предотвратяване, забрани, изземване, блокиране, национализация и извънредно законодателство.

Защото, лидери, тази икономика трябва да я има и след като спрете да имитирате политици и загрижени граждани.

Каквито очевидно не сте.

От фейсбук