Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Борисов се е обадил по телефона на чешкия си колега Андрей Бабиш, за да поиска информация за сделката на активите на ЧЕЗ. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след приключването на политическия консултативен съвет, който се проведе в Министерски съвет.

Цветанов каза още, че чешките институции са проверявали сделката и е имало доклад от финансовия министър. Борисов е поискал тази информация да стигне и до българските власти. В четвъртък на съвместно заседание на енергийната комисия и на Комисията за контрол на службите за сигурност ще бъдат изслушани всички институции, които трябва да проверят сделката за бизнеса на ЧЕЗ. 

Дотогава е възможно да пристигне информация от чешката държава. Коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти са решили да се изчака да приключи изслушването в парламента и едва след това да бъде разглеждана оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова - дали да бъде приета, или не и ако бъде приета, да се търси нов министър. 

На консултативния съвет не е обсъждано име на нов министър. Цветанов заяви, че това вероятно ще стане следващата седмица.