Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Седем души, сред тях 3-ма молдовски граждани, пострадаха при удар между 2 коли на първокласния път до Плевен около 16 ч в понеделник. На заснеженото шосе 31-годишен софиянец зад волана на "Ауди А4" изпуска управлението, колата се завърта и навлиза в насрещната лента. Там в дясната странична част го блъска "Рено Меган" с водач 55-годишен мъж. В спешното с различни наранявания са приети 4-ма от аудито -  24-годишен от София, две жени на 33 и 30 г. и мъж на 40 г. от Молдова, както и трима от реното - две жени на 53 и 28 г. и 21-годишен младеж. 40-годишният молдовец е настанен за лечение в университетската ортопедия, а 33-годишната му сънародничка е под наблюдение в клиниката по коремна хирургия. Няма опасност за живота им. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. За катастрофата е образувано е досъдебно производство, съобщи плевенската полиция във вторник.

"Пътят между крайдунавските села Въбел и Любеново остава затворен за движение заради навяванията. Около 21 ч в понеделник тежката техника от поделението в Белене отвори критичния участък, но неспиращия през нощта снеговалеж наложи повторното му затваряне във вторник сутринта, обясни областният управител на Плевен Мирослав Петров. Той коментира, че вандали са откраднали от рисковия участък предупредителните табели, поставени от Областно пътно управление. Това допълнително затруднява ситуацията на пътя и застрашава човешки животи", възмутен е Мирослав Петров.

Иначе пътищата на територията на областта са проходими при зимни условия. Няма бедстващи хора, обобщи областният управител, който поддържа непрекъснат контакт с кметовете, полицията и областно пътно управление.