Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Тази сделка не буди доверие в потребителите. Съмнението остава. Защо българската държава не проявява интерес. Тя трябва да защити своя интерес и този на 3 милиона потребители на ЧЕЗ. Въпросът е кой стои зад тази сделка“. Така бившият президент Георги Първанов коментира продажбата на ЧЕЗ пред Нова тв.

Според него не са лишени от смисъл призивите държавата да влезе в такъв стратегически сектор като енергетиката и да изкупи дела на ЧЕЗ. Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, пък според Първанов, засилилa съмненията, че тя е „просто един бушон“.

По повод отстраняването на Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание заради позицията му, че Народния съд е бил необходимо и неизбежно правосъдие, Първанов обясни, че не споделя тезите му, но „не мога да си обясня как народен представител може да бъде отстранен заради изразена позиция“. „Няма условие в правилника на парламента, че зам.-председател трябва да защитава единна позиция с останалото ръководство на Народното събрание“, добави Първанов.